Eredmények

2024.09.10. 08:44

Súlyemelés: itthon és külföldön is brillíroztak a HVSE sportolói

Az idei Nyugat-Magyarországi Tini Bajnokságon összesen 12 érmet zsebeltek be a Haladás VSE fiataljai. A messzi északon, Finnországban pedig Dr. Rosanics Péter alkotott maradandót, hiszen a HVSE veteránja megnyerte korosztálya világbajnokságát.

Sütő Dániel

A Haladás VSE súlyemelő szakosztálya 12 fővel vett részt a tatabányai viadalon, ahol végül nyolc első, három második és egy harmadik helyet szereztek a HVSE fiataljai az idei Nyugat-Magyarországi Tini Bajnokságon.  

HVSE
A HVSE fiataljai remekül teljesítettek
Forrás: HVSE


- Nagyon ügyesek voltak a gyerekek - értékelte a HVSE növendékeinek teljesítményét Márkus Erzsébet szakosztályvezető. - Különlegessége ennek a tornának, hogy nemcsak súlyemelésben, hanem helyből távolugrásban és medicinlabda-dobásban is összemérik tudásukat a kicsik. Ez egy olyan összetett verseny, ami ügyességet, erőt, állóképességet, tehát mindent fejleszt annak érdekében, hogy a fiatalok minél robbanékonyak legyenek. Dicséretet érdemel tényleg kivétel nélkül mindenki, mert maximálisan odafigyeltek, fegyelmezettek voltak, szépen küzdöttek, úgyhogy le a kalappal előttük!    

Eredmények. Férfi. Kölyök. 45 kg: 1. Bakos Barna Szabolcs. Fiú. 40 kg: 1. Kiss Martin, 2. Jáger Milán, 3. Kovács Martin. 45 kg: 1. Hittér Tibor. 81 kg: 1. Hőbör Vörös Olivér. Serdülő. 67 kg: 1. Németh Benedek (41-52), 2. Rózsavölgyi Benedek (53-65). 73 kg: 2. Nèmeth Barnabás (46-56). Lány. Kölyök. 28 kg: 1. Kiss Boglárka. 49 kg: 1. Lakics Szófia. 76 kg: 1. Bakos Nòra Evelin (29-39). 

HVSE
A HVSE abszolút győztese, Bakos Nóra Evelin
Forrás: HVSE


Abszolút első helyet szerzett serdülő női korcsoportban Bakos Nóra Evelin. A gyerekeket Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc edzette. 
A Haladás VSE tájékoztatása szerint megszerezte pályafutása első világbajnoki címét Dr. Rosanics Péter, aki a súlyemelők veterán világbajnokságának M60-as kategóriájában bizonyult legyőzhetetlennek. A finnországi Rovaniemi adott otthont a Masters korosztály világbajnokságának. A Haladás VSE négyszeres Európa-bajnok súlyemelője most került fel az M60-as kategóriába, így egyértelműen jó esélyekkel várhatta a 96 kilós súlycsoport versenyét. Szerencsére minden össze is jött, és végül kereken 200 (88-112) kilogrammos összteljesítménnyel megnyerte pályafutása első vb-aranyérmét. Ráadásul a viadalon 8 új országos masters rekordot ért el.

HVSE
A HVSE veteránja, Rosanics Péter élete első vb-győzelmét ünnepelhette
Forrás: Facebook/Rosanics Péter


Hétvégén, szeptember 14-15-én a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya lesz a házigazdája a Serdülő és Ifjúsági Országos Bajnokságnak. Szombaton 11.45-kor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a verseny a Haladás Sportkomplexumban, amelyre az országból 23 egyesület 83 sportolóját nevezte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában