labdarúgás

2024.09.08. 21:42

Vépen nyert a Csepreg, ikszelt a Szarvaskend Újperinten

A 4. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A játéknap rangadóján a Szarvaskend kicsikart egy pontot a Király vendégeként. A játéknap meglepetését a Csepreg szolgáltatta, azzal, hogy nyerni tudott Vépen

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Király SE–Szarvaskend SE 1-1 (1-0). Szombathely-Újperint, vármegyei I. osztályú labdraúgó-mérkőzés, vezette: Ódor Á.
Király: Szlámer – Takács, Schimmer, Szabó B., Németh G. (Tóth B.), Czöndör, Kiss K., Halmosi, Matyas Robert, Szentkirályi (Rózsás), Tóth M. Edző: Hegyi László.
Szarvaskend: Biró – Velekei L., Velekei B., Németh T. (Törő), Meskó, Földes, Tompa (Wolf), Zsoldos (Tuboly), Kis-Nemes, Tóth G., Németh M. (Jóna). Edző: Kurucz Ádám.
Gólszerzők: Halmosi, ill. Velekei B.
Kiállítva: Halmosi (48., Király).
Negyven percen keresztül emberelőnyben futballozott a vendég – de a hazaiak nagy szívvel játszottak. Sőt, meccslabdájuk is volt 1-0-s vezetésüknél, hogy lezárják a mérkőzést – ám nem zárták le, a vendég pedig a hosszabbításban egyenlített. A rossz játékvezetői döntések sorozata határozta meg a mérkőzés végkimenetelét.


Söpte SE–Vasvár VSE 4-0 (2-0). Söpte, 100 néző, v.: Németh T.
Söpte: Gadavics – Szekér, Biró, Koszokovits (Varga A.), Marton (Bráder), Tamás (Plajszer), Kondákor (Vámos), Győrffy, Koronczai (Fogl), Szakasics, Rácz. Edző: Simon Attila.
Vasvár: Kántor – Sipos, Gotthárd, Mikó, Czövek (Németh R.), Pálla (Elekes), Horváth A., Pásztor (Dávid), Tausz, Márton, Schermann (Péter). Edző: ifj. Sziffer István.
Gólszerzők: Rácz (2), Bráder, Tamás.
A sportszerű mérkőzésen a hazai csapat végig kezében tartotta az irányítást, mindkét félidőben két-két gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott a fiatal vasvári gárdaellen. A söptei csapatban ezúttal nem volt gyenge pont, minden játékos nagyot harcolt, remek teljesítményt nyújtott.


Szentgotthárdi VSE–Csákánydoroszló KSE 2-0 (1-0). Szentgotthárd, 200 néző, v.: Bagoly G.
Szentgotthárd: Kapui – Muzsi, Horváth M., Laczó B. (Laczó P.), Horváth D. (Dömötör), Nagy O., Gécsek, Sulics, Sipos (László), Bedi, Gyécsek. Edző: Heiter László.
Csákánydoroszló: Balogh Á. – Horváth B., Pandur, Dedics, Düh (Urbán), Nagy Zs., Albert, Takács Á. (Takács M.), Sárközi (Török), Majtényi (Márton), Major (Takács Sz.). Edző: Marton Róbert.
Gólszerző: Muzsi (2).
Az első félidőre a nagy meleg rányomta a bélyegét, inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk igazán forogtak veszélyben – egy szöglet utáni fejesgóllal került előnybe a Gotthárd. Fordulás után is a hazaiaknál volt többet a labda, de ekkor már többet támadtak, és szabadrúgásból szerzett góllal növelték is az előnyüket. A hajrát a Csákány megnyomta,  de jól védekezett a házigazda,  a győzelmét nem fenyegette veszély. Az eredmény reális.


Rábapatyi KSK–Körmendi FC 1-4 (0-3). Rábapaty, 100 néző, v.: Herm L.
Rábapaty: Király (Horváth Bence) – Bakonyi N., Zeke (Dugovics), Toldi (Horváth M.), Horváth Benedek Áron (Boros), Gosztolya, Csupor, Ódor, Horváth R. (Mesterházi), Bakonyi J., Németh G. Edző: Kovács Tamás.
Körmend: Sály D. – Holecz, Lakosi, Osvald, Sály P. (Szijjártó Áb.), Molnár L. (Pálmai), Pergel (Sály G.), Kovács K. (Buti), Vass, Baumgartner (Szijjártó Ár.), Nagy B. Edző: Dobos Sándor.
Gólszerzők: Zeke, ill. Nagy B. (2), Pergel, Sály P.
A vendég kezdett jobban – és egy hazai védelmi hibát kihasználva korán vezetést szerzett. A Rábapatynak is voltak lehetőségei, de azok kimaradtak. Míg a Körmend a szünetig még kétszer kapuba talált. A második félidőben – a cseréknek is köszönhetően – a házigazda támadóbb szellemben futballozott, aminek eredményeképpen a szépítés össze is jött. Ám a Körmend egy szabadrúgásból szerzett góllal végleg lezárta a meccset. A hátralévő 30 percben a hazaiak mindent megtettek, hogy  visszajöjjenek a meccsben – de nem tudtak kapuba találni.


Alpok-Zirkon Vép VSE–Csepregi SE 0-1 (0-0). Vép, v.: Pintér B.
Vép: Borsos – Németh Á., Baranyai K. (Baranyai N.), Czeglédi (Pogácsás), Bezdi Sz., Bátori-Tóth (Illés), Tama, Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M. (Beke). Edző: Gombás Péter.
Csepreg: Takács Kr. – Sós, Koósz, Kossuth, Kelemen (Sándor), Takács Ke. (Nika Á.), Takács D., Balogh-Sövér, Nika B., Lukács, Vizi (Németh Cs.). Edző: Steiner Zsolt. 
Gólszerző: Lukács.
Jól küzdött, jól hajtott a vendég, kellemetlen ellenfélnek bizonyult, nem is talált rajta fogást a tompán futballozó házigazda – a Csepreg egy gólos győzelme megérdemelt.


Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–ISA Haladás 0-5 (0-0). Celldömölk, v.: Héra Cs.
CVSE: Présing – Marsai (Németh J.), Enyingi, Göntér, Szuh, Németh G., Keszei, Huszár, Szép (Takács Á.), Péter, Horváth K. Edző: Takács Gábor.
Haladás: Molnár-Végh – Losontin (Abért), Kozári, Szabó B., Udvardi (Bene), Mozsár, Bonchis (László), Horváth H., Balogh F., Fehér (Faggyas), Fazekas (Bolla). Edző: Horváth András.
Gólszerzők: Faggyas, László, Mozsár, Fehér, Horváth H.
Ezen a meccsen létszámproblémákkal küszködött a Cell, mégis a 83 percig jól futballozott, közel állt a döntetlenhez – a hajrára azonban elfáradt, ami a hosszabb, minőségi kispaddal rendelkező vendég kihasznált, és hét perc alatt négy gól rúgva megnyerte a meccset.


Újperintről Hegyi László, Söptéről Ávár Zsolt, Szentgotthárdról Heiter László, Rábapatyról Dénes István, Vépről Gombás Péter, Celldömölkről Takács Gábor tudósított.


A következő, 5. forduló menetrendje, péntek, 19.00: Haladás–Vép. Szombat, 17.00: Vasvár–Rábapaty, Körmend–Szentgotthárd, Csákánydoroszló–Sárvár. Vasárnap, 17.00: Csepreg–Söpte, Szarvaskend–Celldömölk. Szabadnapos: Király.

TG
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában