Ne szórakozz a tűzoltókkal!

7 órája

Hamis riasztások miatt fizethet súlyos árat a rábapatyi lakos – Ezért ne tedd!

Az elmúlt hetekben egy rábapatyi lakos több alkalommal is tűzhöz riasztotta a sárvári és szombathelyi tűzoltókat. Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, miért nem érdemes ilyennel szórakozni.

Polgár Patrícia

Forrás: Facebook/Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Mint azt a szóvivőtől megtudtuk, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltókat júliusban három alkalommal riasztották egy rábapatyi káresethez, ahol a bejelentés szerint szemetet gyújtottak, a tűz pedig egy lakóházra is átterjedt. A tűzoltók a helyszínen tűzre, füstre utaló jelet egyik esetben sem tapasztaltak. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szükséges jogi lépéseket megtette.

Arról hogy milyen következményekkel jár egy ilyen téves riasztás, Balogh Eszter elmondta, aki feleslegesen, nem valós káreseményhez riaszt segítséget, közfeladatot ellátó szerv ellen követ el szabálysértést, ami pénzbüntetést vonhat maga után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában