A pincébe bújt el

6 órája

Emberölés, robbantás, megsérült kobrás - Drámai órák Ausztriában - fotó

Az ausztriai rendőrség nyomozás egy nő meggyilkolásával kapcsolatban Zistersdorfban. Emberölés: Ausztriában egy 65 éves nő holttestére találtak rá egy szőlőpincében.

Vaol.hu

Speciális robotok segítségével húzták ki a holteset vasárnap egy összedőlt pincéből. Az Alsó-Ausztria Állami Bűnügyi Rendőrség és a Különleges Egységek Igazgatósága (DSE) erőit vonták be. Az ügyész vasárnap boncolást rendelt el az emberölés ügyében - írja az ORF.

emberölés
Az ügyész vasárnap boncolást rendelt el az emberölés ügyében 
Forrás: ORF

Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő szerint egy félautomata hosszú fegyvert lőszerrel is találtak a pincében. A gyanúsított, szlovák 59 éves férfi lakóhelyiségében is találtak vegyszereket. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok folyamatban voltak.

A 65 éves áldozat halálának okát tisztázták. Az előzetes boncolási eredmények szerint a súlyos vágások következtében vérzett el. A bűnügyi nyomozók szerint a bűncselekmény pontos indítéka még nem tisztázott.

A hírek szerint a gyanúsított elbarikádozta magát a göstingi pincében, a férfi felrobbantott egy robbanószerkezetet. Egy Cobra-tiszt súlyosan megsérült, egy másik pedig járóbeteg-kezelést igényelt. A nő holttestét végül délután fedezték fel pincében.

Hétfőn újabb információk láttak napvilágot az 59 éves szlovák férfi korábbi életéről. A büntetlen előéletű férfit Ausztriában nem regisztrálták, és a 65 éves nő pénteki meggyilkolásáig nem ismerték a helyi hatóságok. Az incidens nyomán érdeklődtek az európai rendőri hatóságoknál. Később kiderült, hogy a szlovák ellen CBRN anyagok – azaz vegyi, biológiai, radiológiai vagy nukleáris anyagok – illegális birtoklása miatt indítottak eljárást külföldön.

A kisvárosban a hét elején is emberölés miatt folytatódik a nyomozás. 

Hétfőn egyebek mellett más pincéket is megvizsgáltak, amelyek eddig a szlovákok búvóhelyeként szolgáltak. A nyomozóknak továbbra is rendkívül óvatosnak kell lenniük, mert nem világos, hogy van-e más robbanószerkezet a belsejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában