Gyakorlat

2 órája

Videónk is van arról, hogy a viharos időjárásban szupercella pusztított, elzárták a vasi települést

Napok óta tartó esőzés, viharos időjárás miatt megemelkedett a Rába és mellékvízfolyásainak szintje, az esőzést szupercella is kísérte. Bajánsenyén a megrongálódott épületekből ki kellett költöztetni a lakókat, számukra ideiglenes befogadóhelyet alakítottak ki a kultúrházban. A határátkelő épületénél is akadt feladat - mindez gyakorlat volt az önkéntes mentőszervezetek és a katasztrófavédők számára szombaton.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Viharos időjárásban szupercella pusztított, elzárták a vasi települést - számboltunk be a Bajánsenyén megtartott minősítő gyakorlatról. 

Több, mint háromszázan vettek részt a gyakorlaton

A gyakorlat összetettségét képezte, hogy amellett, hogy öt járási és hat települési mentőszervezet dolgozott, hogy megszerezze öt évre szóló újabb nemzeti minősítését, ez egy terepgyakorlat is volt egyben. Azt az Interreg CENTRAL EUROPE LOCALIENCE projekt keretében kitűzött Pilot feladatok megvalósítása érdekében szervezték a határokon átnyúló katasztrófavédelmi, lakosságvédelmi, tűzvédelmi, ipari baleset megelőzési tevékenység fejlesztése érdekében. 

A Vas Vármegyei Kormányhivatal "Minősítő védelmi gyakorlat Bajánsenyén. Hajrá, vasi mentőcsoportok!" címmel tett közzé egy videót a közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában