gyűjtés

2017.10.24. 18:23

Vasi segítség a hurrikán után

Néhány magyar, köztük vasi fiatal a tengerentúlon tette le a névjegyét: gyűjtést szerveztek az Irma hurrikán károsultjainak javára. Több ezer dollárnyi felajánlást kaptak.

Pungor Csaba

Fotó: Pencz István Dániel

Az Irma névre keresztelt hurrikán még szeptember elején söpört végig az Egyesült Államok délkeleti részén. Az ötös erősségű trópusi ciklon óriási pusztítást végzett Floridában. A híradások 13 halottról szóltak, több épületet is a földdel tett egyenlővé az időjárási jelenség. Az erős szél miatt több millió háztartás maradt áram nélkül.

Fotós: Pencz István Dániel

A Vas megyei Pencz István Dániel kamionsofőrként dolgozott a hurrikán idején, ezúttal örömteli hírrel jelentkezett – de azt is megjegyezte, hogy a pusztítás romjaival azóta is naponta találkozik.

 

Fotós: Pencz István Dániel
Fotós: Pencz István Dániel

- Rengeteg család életét rombolta földig Irma – fogalmazott Pencz István Dániel.

– A trópusi vihar romjait csak Florida Keys-ben takarították el gyorsan, az a környék legnagyobb turisztikai úti céljának számít. A térség többi részén azóta is tart a törmelékek elszállítása – mesélte. Az utak szélén különböző járművek roncsaiba botlik az ember, míg a lakóövezetekben öt hete tart az újjáépítés. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy sokan munkájuk mellett, a szabadidejükben tudnak csak segédkezni, lassan halad a munka. Ezen próbált segíteni néhány magyar fiatal, akik az ötletelést követően a tettek mezejére léptek.

Fotós: Pencz István Dániel

– Gyűjtést szerveztünk „Donations for Florida Keys” névvel, amelyhez bárki csatlakozhatott – mondta a zsennyei fiatalember.

Fotós: Pencz István Dániel

– Szerettünk volna segíteni, ezért a közösségi oldalon is felhívást tettünk közzé. Szerencsére nagyon sokan csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz és néhány nap alatt több ezer dollár folyt be, de voltak akik tisztítószerek felajánlásával segítették közös céljaink elérését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában