A térség biztonságáért

2022.04.02. 11:00

Esetkocsi-szolgálat indul hamarosan Celldömölkön

Új mentőautó érkezett, és hamarosan esetkocsi-szolgálat is indul a városban. Az Országos Mentőszolgálat fejlesztési programjának újabb lépéseként jelentős beruházás valósul meg a város mentőállomásán.

VN

Köcse Tamás Vas megyei vezető mentőtiszt, Fehér László, Ágh Péter és a mentőszolgálat dolgozói a mentőautó előtt

Forrás: Ohr Tibor

Egy vadonatúj, a legmagasabb szintű sürgősségi ellátásra alkalmas mentőautó érkezése mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma 180 millió forintos forrásából a városban esetkocsi-szolgálat indul a közeljövőben, és a mentőállomáson is felújítás történik, ami az ott szolgálatot teljesítő mentődolgozók számára teremt korszerűbb munkakörülményeket. Az esetkocsi a helyszíni sürgősségi ellátás egyik legmagasabb szintjét képviseli: a mentőtiszti szolgálat és a teljes felszerelés minden szükséges tudást, eszközt és műszert tartalmaz majd az életmentéshez. 

 

– A magyar egészségügy egyik nagy tradíciója a mentés. 2010 után az amortizálódott, korszerűtlenné vált mentőszolgálat minden részét a kormány korszerűsítette, javította. Ennek része Celldömölkön egy új mentőkocsi beállítása, felszerelve a legkorszerűbb életmentő eszközökkel, hogy a városban és környékén a mentés gyorsan és szakszerűen történjen – mondta el a fejlesztéssel kapcsolatban prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. 

 

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Lobbimunkánk révén ismét jelentős eredményt sikerült elérni, amely minden Celldömölkön és térségében élő ember számára fontos. Pártpolitikai hovatartozástól függetlenül köszönöm mindenkinek, hogy az ügy fontosságára rávilágított. Az esetkocsi-szolgálat magasabb készültséget ad a városnak és környékének a képzett személyzet és a felszerelések révén, fűzte hozzá Fehér László polgármester. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában