Közösség

2023.09.18. 19:18

Fesztiválra kaptak meghívást - fotók

Kőszegi delegáció járt Kőszeg német testvérvárosában, Vaihingen an der Enzben. A városi civil egyesületek utcai fesztiváljára kaptak meghívást.

Vaol.hu

Hagyományosan szeptember elején szervezik a városi civil egyesületek utcai fesztiválját Vaihingenben, amely 1989 óta Kőszeg német testvérvárosa. A vidám, színes rendezvényre Terplán Zoltán alpolgármester és Kőszegfalvi Ágnes, a Kőszegi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke vezetésével érkezett delegáció. A kőszegi csoport rangját tovább emelte Koltayné Szabó Hajnalka borkirálynő jelenléte. A csoport részt vett a rendezvényindító sörcsapoláson, amit Uwe Skrzypek, Vaihingen polgármestere végzett el a Városháza előtti Fő téren. Háromnapos ott tartózkodásuk alatt a házigazdák elkísérték vendégeiket számos jól ismert helyszínre, és néhány olyan érdekes helyre is, ahol még nem sok kőszegi vendég járhatott: így jutottak el a magyar vendégek a településhez tartozó szőlőhegyre, egy régi kolostor maradványához, egy alkalmanként nyitva tartó, a város történetét bemutató múzeumhoz és egy régi borospincéhez is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában