Zöldül a település

2024.05.16. 17:00

Árnyékot ad a hűsítő liget – Faültetés és környezeti nevelés a vépi óvodában

Gyümölcsfákkal, termő cserjékkel, fűszernövényekkel, madárodúkkal is gazdagodott a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda és Bölcsőde udvara.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Az egyik vezető pénzintézet (K&H) évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre. Idén az állatbarát ligetek programjukkal járulnak hozzá a köznevelési intézmények zöldítéséhez, a madarak, rovarok és sünök élőhelyének növeléséhez. Országszerte harminc iskola és óvoda udvarán hoznak létre 100 négyzetméter területen biodiverz kis parkokat, ahol a gyerekek a növények jótékony hatásai mellett az állatokat is közelebbről megfigyelhetik. A programban a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda és Bölcsőde is részt vesz. A napokban ültettek el növényeket

A liget egy összefüggő élőhely, melyben három gyümölcsfát, egy díszfát, 12 termő cserjét, 12 fűszer- és gyógynövényt ültettek el. Ezenkívül két madárodút, egy madáretetőt, egy madáritatót telepítettek, és elhelyeznek egy információs táblát is a ligetről. A program szakmai együttműködő partnere, a 10 millió Fa Alapítvány készítette elő a növények ültetését és a gyerekeknek szóló játékos edukáló programot is. Az ültetés napján kincskereső játékkal készültek.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában