Születésnap

2024.05.28. 16:58

Baráti találkozó és köszöntés - Isten éltesse dr. Széll Kálmán professzort! - fotók

Éppen 98 esztendővel ezelőtt, 1926. május 29-én született dr. Széll Kálmán orvosprofesszor, Szombathely díszpolgára. A születésnapost dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselője, Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Horváth Gábor, a herényi városrész képviselője köszöntötte a jeles alkalomból.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Most éppen egy esszén dolgozik magának, amelyben többek között az álmokkal és azok jelentéseivel foglalkozik. A találkozó alkalmával megemlítette a szlovák miniszterelnököt ért támadást is, szerinte “ez nem járható út” és “elment az esze a világnak.” Büszkén mutogatta azt a prospektust is, amelyben Horváth Gábor képviselőt ajánlja a választók figyelmébe, és amelyben így fogalmaz: - Ha kellett harcolt, de ha úgy hozta a helyzet, köszönetet is tudott mondani. Igazi városatya volt.  

Prof. Dr. Széll Kálmán 1926. május 29-én, Herényben, régi Vas megyei történelmi családban született. 1952. augusztus 14-én summa cum laude diplomával végzett a Pázmány Péter Tudományegyetem orvosi karán, majd a Markusovszky Kórházban dolgozott nyugdíjba vonulásáig, 1992-ig. Számtalan elismerés birtokosa: a megyei önkormányzattól 2001-ben megkapta a Vas Megyéért díjat, 2002-ben pedig Pro Eclesia et Pontifice pápai kitüntetésben (emlékérem) részesült, továbbá megkapta a legmagasabb egészségügyi minisztériumi kitüntetést, a Batthyány-Strattmann-díját. A Pécsi Tudományegyetem Főiskolai Karának hallgatói önkormányzata 2004-ben Az év legjobb előadójának választotta, 2008-ban pedig Szombathely díszpolgára lett.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában