Segítség

2024.06.25. 19:25

A perselypénzt a nardai bajba jutottaknak is gyűjtik

Dr. Székely János megyéspüspök rendelkezett tegnap az évközi 13. vasárnap perselyadományairól – olvashatjuk a Szombathelyi Egyházmegye honlapján.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Amint lapunk is tudósított: előbb árvíz, majd tornádó pusztított a kicsiny Vas vármegyei faluban, Nardán.

Két és fél hete rengeteg eső esett a térségünkben, a folyóvizek kiléptek a medrükből. A Pinka menti településeken is sok kár keletkezett a villámárvizek miatt, több napos árvízi védekezésre volt szükség. A bajt Nardán egy tornádó tetézte, amely nagy pusztítást végzett a falu középső részén: megrongálódtak a háztetők, melléképületek dőltek össze, gyümölcsfák és kerti berendezések pusztultak el. Az árkokon, hidakon mintha háború ment volna át. Az utakon és köztereken keletkezett óriási kár mellett, körülbelül 25 házban okozott jelentősebb problémát az extrém időjárás. Több tetőből törmelék lett, sok épület napokig vízben állt.

Mindezek nyomán dr. székely János megyés püspök elrendelte, hogy a jövő hétvégi (évközi 13. vasárnap) perselyadományokkal a Szentszéknek meghirdetett adakozáson túl a hívek a bajba jutott nardai családokat is támogassák. A gyűjtést fele-fele arányban fogják szétosztani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában