Magyarországon is járt egy

2024.06.28. 16:24

Az erdei állatok óvatosabbak lettek - Farkast láttak Burgenlandban

Szemtanúk beszámolói szerint Sopronkertesen (Baumgarten) farkast láttak. A kutyatulajdonosokat arra kérik Burgenlandban, tartsák pórázon négylábú barátaikat.

Vaol.hu

Egybehangzó jelentések” szerint egy farkast észleltek az erdő szélén Burgenlandban

Forrás: VN-archív

Egybehangzó jelentések” szerint egy farkast észleltek az erdő szélén Burgenlandban, Sopronkertes térségben. - Sajnos az állításokon kívül nincs bizonyíték a meglétére – magyarázza az ORF-nek Roman Bunyai osztályvezető, a Vadászati ​​és Halászati ​​Szolgálattól. A farkas még nem tűnt fel egyetlen nyomkövető kamerán sem, és nincsenek repedések sem. A helyi vadászati ​​igazgató azonban azt mondja, hogy változást észlel a vaddisznók, szarvasok és őzek esetében. Pontosabban, az erdei állatok már nem látogatnak olyan gyakran etetőhelyekre, és általában óvatosabbak lettek a viselkedésükben.

Burgenlandban
Egybehangzó jelentések” szerint egy farkast észleltek az erdő szélén Burgenlandban
Forrás: VN-archív

Roman Bunyai szerint jelenleg nincs ok a pánikra: „Sok bejelentést kaptam farkasokról, de egy pár évvel ezelőtti eseten kívül még semmi sem erősíthető meg. A szakember szerint a település, a Magyarországra tart farkasvándorlási útvonal egyik állomása lehet. A vadkamerák képén a farkast gyakran összekeverik a ritka, de ott élő aranysakállal.

Burgenlandban 2021-ben volt egy hasonló eset Fertőmeggyesen (Mörbisch). 2017-ben valóban egy farkas élt Szentmargitbánya (St. Margarethen) környékén.

2023. februárjában számoltunk be arról, hogy Vas vármegye határán is megfordult egy fiatal farkas egyed.

A térkép szerint Vas vármegye határán is megfordult egy fiatal farkas egyed – derült ki a svájci Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport posztjából.

A társaság leírta: természetes, hogy a fiatal farkasok elhagyják falkájukat. A vélhetően 2021-ben született, M237 jelű hím farkas 2022 tavaszán hagyta hátra a svájci Stagias-falkát, azóta számtalan országutat és folyót keresztezett keletre vezető útja során. Bécstől északra a Dunánál irányt váltott, majd a Fertő tó térségében átlépte Magyarország határát is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában