Előadás

2024.06.30. 08:58

Az Oroszlánkirály a tánc nyelvén – Hatalmas siker az Anette Balett évadzáró gáláján - fotók

Szombaton tartotta évzáró gyermekbalett előadását az Anette Balett. Mikita-Veres Anett klasszikus balett tánctanár 107 növendéke lépett színpadra az Oroszlánkirály-darabban a Weöres Sándor Színházban.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

A tánc- és mozgásművészeti iskola növendékei – 4–16 éves lányok – tavaly a balettirodalom legszebb darabjaiból összeállított előadást mutatták be. Az idén Mikita-Veres Anett egy szimbolikus üzenetekkel teli, nagy érzelmeket kiváltó mesefilm, az Oroszlánkirály ihlette előadást állított színpadra. Hans Zimmer zenéjére nagyívű koreográfiát álmodott. Tavalyhoz képest most nem klasszikus zenére, hanem egy musicalre táncoltak a növendékek. Modern, kortárs táncelemeket, mozdulatokat láttunk a színpadon a 12 részletben – Az élet körforgása, A varázslat, a természet elemei, Vidám kavalkád, Árnyék és fény, Veszteség, Hakuna Matata, Remény, A természet szépségei, Emlékek, Az összefogás és Finálé címmel – megjelenített történetben. 

Ahogy a bevezetőben elhangzott: oktatójuk megkérte a gyerekeket, mondják el, hogy mi jut eszükbe a mese, a történet hallatán, amelyhez minden korosztály könnyen tud kapcsolódni. Ők úgy feleltek: kezdet, veszteség, remény, harag, boldogság, élet, hit, félelem, összefogás, győzelem. S mi juthatott eszébe a közönségnek a kimunkált produkció – a koreográfia, a színpadkép, a kifejező mozdulatok, a kéz- és lábmunka, a szépséges jelmezek láttán. Koncentráció, önfegyelem, egymásra figyelés, dráma, harmónia, könnyedség, légiesség és humor.

Az előadást két részben láthatták a hozzátartozók, vendégek, akik állva tapsoltak a finálé után. Mikita-Veres Anett boldogan-meghatottan mondott köszönetet a lányoknak kitartásukért, türelmükért, bátorságukért, magukba vetett hitükért, a művészi élményért, amit nyújtottak. Nagyon büszke rájuk, a pillanat egész éves munkájuk gyümölcse, balettóráik megkoronázása, mondta. Hangos és egybehangzó választ kapott tőlük a „Jól éreztétek magatokat az előadás alatt?” kérdésére: „Igeeen.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában