Hangverseny

2024.07.02. 07:00

Orff: Carmina Burana az ünnepi koncerten

Ünnepi hangversennyel búcsúzik jubileumi évadától a Savaria Szimfonikus zenekar. Július 3-án, szerdán 19 órától Orff: Carmina Buranáját adják elő az Agora Művelődési és Sportházban.

Merklin Tímea

Forrás: Vincze Attila

– Ötvenéves hivatásos felállásunkat ünnepeljük ezzel az előadással, ami a világirodalom egyik leggyakrabban játszott műve – mondta Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója. – A Carmina Burana nem először szólal meg Szombathelyen, 2016-ban Madaras Gergely vezényletével játszottuk, most Vajda Gergely vezető karmesterünk dirigálja majd. Közreműködik a nyolcvanfős Nemzeti Énekkar és a szombathelyi Paragvári Utcai általános iskolából egy válogatott, 25 fős kórus. 

© Unger Tamás
A koncerten vezényel: Vajda Gergely
Forrás: VN-archív/UT

Három operaházi énekművész lép fel az esten: Rőser Orsolya (szoprán), Szappanos Tibor (tenor) és Haja Zsolt (bariton). A zenekar a tágas tér közepén rendezkedik be, a kórus a színpadra áll, a nézőtér körbeöleli a produkciót, a lelátón kívül jobbról-balról székeket helyeznek el a küzdőtéren. A zenekarigazgató úgy véli, méltó zárása ez az évadnak, a hangverseny mintegy köszönet is a közönségnek a kitartásért, a támogató jelenlétért. Kiss Barna reményei szerint ez a jövőben is így folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában