2024.06.23. 12:33
Halászlé házi kenyérrel - így köszöntötte a nyarat Csörötnek - fotók
Immáron 18. alkalommal rendezték meg a Nyárköszöntő Rába-Party Kistérségi Halászléfőző Versenyt szombaton a Csörötnek határában található kemping területén. A rendezvényen mutatták be a településen található malom megmentése céljából készült kiadványt.
Fotó: © Cseh Gábor
Minél többféle halból készül, annál jobb – mondja gondolkodás nélkül a Sopronból a Rábapartra érkező Horváth László, mikor a jó halászlé titkáról kérdezem. Szombat kora délután érkezünk, a bográcsban már a zsűri kóstolójára vár az étek. Jókedvből azonban addig sincs hiány, elsődlegesen azért is jött és megy a nyár folyamán több hasonló rendezvényre a csapat. Nem sokkal arrébb már sülnek a cipók a kemencében, van, és volt olyan is, aki otthon készítette a kenyeret kovásszal. Megtudjuk: ez a sütés időigényesebb fajtája, de a végeredményért megéri.
Halászlét főztek Csörötneken
Fotók: Cseh GáborElkészült, és a rendezvényen mutatták be a „A jövő elkezdődött… - Csörötneki malom megmentése a jövő számára” című petíciós kiadványt. Kocsis Zsolt polgármester elmondja: a Bekes-malom turisztikai célú fejlesztési tervét fogalmazták meg egy magyar-szlovén, határon átnyúló projektben, továbbá bemutatják annak történetét is egészen az 1300-as évekig visszamenően. Szerinte nem csak a kistérség, egész vármegye javát szolgálja, ha felébred Csipkerózsika-álmából és sikerül megmenteni az utókornak a csörötneki malmot.