Rendészeti

2024.06.30. 17:45

Nyári gyakorlaton a Savaria Technikum tizenkettedikesei - egy nap a tűzoltóknál

Kötelező nyári szakmai gyakorlatuk egyik állomásán, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon töltöttek el egy napot a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium 12. D osztályos tanulói.

Vaol.hu

Gyakorlaton a rendészeti szakos diákok

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

Kötelező nyári szakmai gyakorlatuk egyik állomásán, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon töltöttek el egy napot a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium 12. D osztályos tanulói - adta hírül a vasi katasztrófavédelem.

A Savaria Technikum kötelező gyakorlata a tűzoltóknál
Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

A rendészeti szakon tanulmányaikat folytató huszonnégy diákot Egyed László tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője fogadta a laktanyában. A tűzoltóságon töltött gyakorlati napon elsőként az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított és online elérhető katasztrófavédelmi tesztet töltötték ki. A kérdőív most a nyári veszélyekre irányult. A gyakorlat programja aztán a laktanya udvarán folytatódott, ahol tömlőgurítás, osztott sugár szerelése volt a feladat. Ezt követően a „TFA-FCC HUNGARY” Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen már jól ismert feladat következett. A diákok kipróbálhatták, milyen egy úgynevezett „C” tömlővel célba lőni. A szakmai nap alkalmával az elméletben korábban már elsajátított ismereteket a gyakorlatban is kipróbálhatták, mentoruk pedig minden bennük felvetődött kérdésre készségesen állt rendelkezésükre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában