Helyi közélet

2024.07.14. 09:02

A 30Y-os is másfelé közlekedik a szombathelyi közműépítési munkák miatt

Szombathelyen az oladi lakótelepen a Faludi Ferenc utca egy részét pénteken lezárták - írta meg lapunk. A javítási munkákkal szó szerint elvágták a 30Y, az 5H, a 4H, a 10H és a 24-es járatok útvonalát, hiszen a buszok nem tudják megközelíteni a forgalmas oladi autóbusz-váróterem megállóhelyet.

Vaol.hu

A 30Y járat másfelé közlekedik várhatóan július 17-én szerdán üzemzárásig

Fotó: VN-Archív/SZP

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken reggel szembesültünk vele, hogy Szombathelyen a Faludi Ferenc utca egy részét lezárták.  Írtunk arról is, hogy régóta kerülgették az arra közlekedők azt a jelzőtáblát, ami egy útbeszakadásra hívta fel a figyelmet. A Faludi Ferenc utcát néhány éve aszfaltozták újra, ám a beruházás úgy tűnik, ott sem állta ki az idő próbáját, csak úgy, mint a Markusovszky-kórháznál tavaly, 80 millió forintból megépült új körforgalom sem. 

szombathely
Az oladi lakótelepen a Faludi Ferenc utcában pénteken megkezdett javítási munkákkal elvágták a 30Y járat útvonalát (is)
Fotó: vaol.hu

A 30Y útvonalát (is) keresztezte a mostani javítás 

A Faludi Ferenc utcában zajló a munkálatok a Blaguss 30Y, az 5H, a 4H, a 10H és 24-es járatainak útvonalát szó szerint elvágták, a buszok nem tudják megközelíteni a forgalmas oladi autóbusz-váróterem megállóhelyet. A 30Y és 5 H járatok útvonalmódosítása miatt nem érintik a Tesco szupermarket megállóhelyet sem. Most a Dugovics Titusz utca megállóhelynél (a bezárt oladi postánál) van lehetőség a le- és felszállásra. Míg a 4H, 10H, 24-es valamint az Ipartelep felé közlekedő 5H járatok a következő napokban egyáltalán nem érintik az oladi autóbusz-váróterem megállóhelyet - tudtuk meg a szolgáltató cég honlapjáról. 

A Blaguss tájékoztatása szerint a módosítások várhatóan július 17-én szerdán üzemzárásig lesznek érvényben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában