Gyönyörű szirmok

2024.07.01. 11:30

A körmendi Oti néni „életét” a virágai jelentik - fotók

A 85 esztendős Petróczi Mártonné egyedül él a Rába-parti kisvárosban, ahol napjai nagy részét a gyönyörű virágai között a kertjében tölti.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Már hajnali négy óra körül kel Oti néni és nekiáll az öntözésnek, mert elmondása szerint nem szabad nagy melegben locsolni a növényeket. Idős kora ellenére jó három órán keresztül hordja a vizet a virágaira, hogy azok ne szenvedjenek hiányt az éltető elemből. 

- Öt gyermeket neveltem fel: négy lányt és egy fiút. Nagy bánatomra utóbbi a férjemmel együtt már nincs az élők között, a lányok pedig elkerültek Körmendről, máshol telepedtek le. Így most számomra a virágaim, a kertem jelentik az életet. Nincs az a pénz, amiért odaadnám őket – mondja Oti néni, miközben büszkén mutatja a gyönyörű leanderjeit, melyek szó szerint pompázatos látványt nyújtanak, akárcsak az idén másodszor virágzó tulipánfája is. Ám ezeken kívül is akad bőven szépség a Somogyi Béla utcai kertben, látszik, hogy a tulajdonos szereti a virágokat, így rossz ember biztosan nem lehet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában