Fejlesztés

2024.07.12. 07:00

Átadták a felújított óvodát Vaskeresztesen - fotók

Jelentős, 156 millió forintos, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban elnyert támogatásból valósulhatott meg a Vaskeresztesi Szivárvány Óvoda energetikai felújítása. Az elkészült épületet az óvodások műsorával nyitották meg pénteken délután. A beruházásban energetikai korszerűsítésen esett át a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő is.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

A pályázat elbírálásánál előnyt jelentett az önkormányzat számára, hogy a három intézmény fűtése (óvoda, polgármesteri hivatal és orvosi rendelő) egy rendszerről, szénnel történt. Ennek az üzemeltetése hatalmas költségeket emésztett fel, ezzel együtt pedig az óvoda sem volt már jó állapotban. Az energetikai pályázat mindkét problémára megoldást jelentett – tudtuk meg Krancz Tamástól, Vaskeresztes polgármesterétől, aki hozzátette, rendkívül nehéz év van mögöttük az óvodával: teljesen új csapat dolgozik náluk, akiknek a dolgát az is nehezítette, hogy a felújítás idejére másik épületben kellett költözniük. De megérte: az épület kívül-belül megújulhatott, kicserélték az aljzatot, a fűtési rendszert, a nyílászárókat, napelem került a tetőre és megtörtént a külső szigetelés is. Az óvoda belülről is teljesen „új ruhát” kapott: mozgássérült mosdót alakítottak ki benne, és megújult az óvónők irodája is.

- A felújított óvoda egyre szimpatikusabb a szülők számára is. Jelenleg változó, tíz körüli létszámú kisgyerek jár ide, ám ősszel huszonegyen kezdik meg itt a nevelési évet – mondta el a megnyitón a polgármester, aki abban is bízik, hogy a megújult óvónői gárda is még szimpatikusabbá teszi az intézményt.

Az óvodások műsorát megelőzően Csirmaz Tímea vezető óvónő köszönetet mondott a pályázásért az önkormányzatnak, majd a polgármester és az óvodások közösen átvágták az óvoda bejáratánál kifeszített, szívecskékkel díszített szalagot. Ezt követően az ünneplők bevonultak a csoportszobába, ahol a gyerekek német nyelvű dalos-táncos-mesés műsorát tekinthették meg. Az átadó vendégséggel zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában