A felnőtt világ kapujában

2024.07.13. 14:52

Diplomaosztó - Több mint háromszáz hallgató búcsúzik a Savaria Egyetemi Központtól

Legyenek bátrak, merjenek nagyot álmodni - mondta útravalóul Lenkai Nóra rekori biztos a végzős hallgatónak. Szombaton tartotta diplomaosztó ünnepségét a Savaria Egyetemi Központ.

Cseh-Egyed Bernadett

A rekkenő hőség ellenére megtelt az AGORA Művelődési és Sportház nagyterme: délelőtt az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ több mint 160, délután a ELTE Informatikai Kar, az ELTE Társadalomtudományi Kar és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar közel 150 hallgatóval tartotta meg a diplomaosztót.  

Eskütétel a diplomaosztón
Eskütétel a diplomaosztón
Fotó: Cseh Gábor

Néhány éve hoztak egy döntést, elindultak egy úton, amely tele volt kihívásokkal, áldozatokkal, kemény munkával, de minden lépés közelebb vitte önöket ehhez a naphoz. Ma új fejezet kezdődik az életükben, belépnek a munka világába - fogalmazott  Lenkai Nóra, ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa, aki arra kérte a végzős hallgatókat: - Az újításokra tekintsenek lehetőségként. Legyenek bátrak, merjenek nagyot álmodni. Küzdjenek céljaikért, és emlékezzenek arra: a siker nem csupán az elért eredményekben mérhető, hanem hogyan viselkednek az út során, hogyan bánnak másokkal. Lenkai Nóra reményét fejezte ki, hogy a fiatalok nem felejtik alma materüket; és olyan munkára találnak, amelyben boldogan alkothatnak. 

Dr. Lenner Tibor egyetemi docens, tanszékvezető, a BDPK igazgatója arról beszélt: nem elég a tárgyi tudás, nem elég pusztán leadni a tananyagot, a pedagógusnak személyesen is jelen kell lennie, tudnia kell kapcsolódnia a tanítványához. -  pedagógus reggeltől estig oda adja magát, ezt nem lehet másképp csinálni - fogalmazott és azt kívánta a diplomásoknak, tudjanak példaképpé válniuk. 

Az oktatás nem egy szakma, az oktatás hivatás - erősítette meg beszédében Lehmann Miklós, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar dékánhelyettese. Hozzátette: a hivatástudat a legnagyobb ajándék, amit a gyerekeknek átadhatnak. 

- A tudást folyamatosan meg kell újítani, mindig van hova fejlődni, ezért legyenek nyitottak az újdonságokra - hangzott el a diplomaosztón. 

A közös eskütétel után a hallgatók átvették diplomájukat.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában