Fülhegyező, mesefeldolgozás és relaxáció

2024.07.02. 13:48

Kőketánc tábor könnyíti meg az óvoda–iskola átmenetet - benéztünk foglalkozásaikra - fotók

Július első hetében ismét tábort szervez az iskolát kezdő gyermekek részére a Vas Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szombathelyi Tagintézménye. Kedden benéztünk foglalkozásaikra a Berzsenyi téri épületbe.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

A 2016 óta évente megrendezett napközis tábort az óvoda–iskola átmenet megkönnyítésére tartják az intézmény munkatársai, és nagyon népszerű a családok körében. Az idén 29 gyermek változatos, kreatív foglalkozásokon vesz részt az öt nap alatt – ezeket gyógypedagógusok és pszichológusok tartják. Amint Palatin Krisztina gyógypedagógus, tagintézményigazgató-helyettestől megtudtuk, a reggelt mindig frissítő torna indítja, melyet ügyességi mozgásgyakorlatokkal színesítenek a szakszolgálat munkatársai. A fülhegyező logopédiai óra, a mesefeldolgozás, az ovis kórus és a tornafoglalkozások mellett változatos kézművestechnikákkal is megismerkednek a résztvevők, valamint lehetőségük van relaxációs technikák elsajátítására is. 

– A fülhegyező órán hallásészlelés-fejlesztő feladatokat kapnak a gyerekek, amelyek az olvasás-előkészítéshez hasznosak. Magyar népmesét dolgoznak fel – eljátsszák, lerajzolják a mesét; az énekfoglalkozáson dalok, versek, mondókák kerülnek elő, zenére táncolnak; a tornafoglalkozás gimnasztikát, sorgyakorlatokat, akadálypályát, fogócskát takar; a kézműveskedés pedig hűtőmágnes és papírfigurák készítését, gyúrást, gyurmázást, papírvágást – mindent, ami a finom motorikájukat és a kreativitásukat fejleszti. 

A kis táborozók hétfőn ellátogattak a Weöres Sándor Színházba – óriási élmény volt, hogy a pincétől a padlásig bejárhatták az épületet. Kedden Völgyi Bálint zenepedagógus fúvós hangszerekkel ismertette meg a résztvevőket. Szerdán a tűzoltóságra készülnek. Csütörtökön az Ungaresca Táncegyüttes táncosai tartanak nekik néptáncfoglalkozást. A tábor térítésmentes. A gyermekek ellátását évek óta segítik középiskolások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában