Keresések

2024.07.08. 12:12

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy honnan származik Varga Barnabás

Szentpéterfa, Varga Barnabás szülőfaluja az Európa-bajnoki szereplése után hirtelen a Google keresőben az egyik legkeresettebb helyé vált Magyarországon.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Ladóczki Balázs

A magyar válogatott csatára, Varga Barnabás szereplése az Európa-bajnokságon jelentősen növelte szülőfaluja, Szentpéterfa népszerűségét a Google keresőben, írta meg a csakfoci.hu alapján a mandiner.hu.

Mint ismeretes, a skótok elleni győztes meccset követően, amely során Varga súlyos fejsérülést szenvedett, a falu neve az egyik legtöbbet keresett szó lett Magyarországon. A magyar válogatott játékosai egy Szentpéterfa feliratú sállal is üzentek a mérkőzés után a kórházba szállított Vargának, amivel jobbulást kívántak neki. A Vas vármegyei falu annyira felkeltette a magyarok érdeklődését, hogy a Google keresések hetedik helyét foglalta el.

Forrás: Forrás: Google Trends

A válogatott játékos szülőfalujáról az ismert műsorvezető, Vujity Tvrtko is posztolt Facebookon, amin a község figyelemre méltó kulturális hátteréről írt - tudniillik ez Magyarország legnagyobb arányban horvátok lakta települése.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában