Művészet és történelem

2024.07.08. 07:00

Nagy érdeklődés mellett tartott Tóth Csaba festőművész három tárlatvezetést

Három tárlatvezetést tartott szombaton Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész Szombathelyen: kettőt közösen dr. Fűzfa Balázzsal, a Toldi Ferenc-díjas irodalomtörténésszel, egyet önállóan, méghozzá spontán az érdeklődők nógatására.

Merklin Tímea

Fotó: Garas Kálmán

Regisztrálni kellett az Agora Művelődési és Sportházban látható Tóth Csaba: Küldetés című tárlatra, és a festőművész életművének Víztoronyban bemutatott dokumentumkiállítására, ahol hazai és külföldi meghívók, plakátok, művészeti katalógusok, kiadványok és könyvek szerepelnek. 

Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Tóth Csaba festőművész közös tárlatvezetést tartottak az Agora Sportházban szombaton
Fotó: Garas Kálmán

Mindkét tárlat iránt nagy volt az érdeklődés, sokan ideutaztak emiatt az ország távolabbi pontjairól. Ők kérték azt is, hogy nézzék meg együtt az Új Irokéz Galéria megrázó, „Megtörtént – A holokauszt emlékezete” című tárlatát, amelynek kezdeményezője és kurátora is Tóth Csaba volt. Ezért a galéria koradélutáni nyitásakor Tóth Csaba és Fűzfa Balázs közös tárlatvezetéseinek közönsége együtt átment az Új Irokéz Galériába, ahol a festőművész – immár szólóban – megosztotta ismereteit kiállítás anyagáról. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában