Savaria karnevál 2024

2024.08.23. 17:36

A Savaria Karneválon köszöntötték a Dobó SE újdonsült olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőjét, Halász Bencét

A Savaria Történelmi Karnevál Forum színpadán köszöntötték a szombathelyiek a Dobó SE újdonsült olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőjét, Halász Bencét pénteken.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

A karneváli borverseny díjkiosztóját követően a Fórum színpadra Halász Bencét, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőjét várták. A városvezetők már korábban vendégül látták a Dobó SE olimpiai csapatát a városházán. Most a városlakók, illetve a távolabbról érkezett vendégek is testközelből köszönthették Bencét, akire a tavalyi budapesti világbajnoksághoz hasonlóan az idei olimpián is méltán büszkék lehettünk. Halász Bence Arany Babérkoszorút és ezzel együtt Savaria Bajnoka címet kapott. A szintén olimpikon Ligeti Dánielt, a Haladás VSE nehézsúlyú birkózó klasszisát is most részesítette elismerő oklevélben a város.

A színpadi köszöntés után a kalapácsvető útja a Bajnokok terére vezetett, ahol személyesen is lehetett gratulálni Bencének a sikeréhez. Majd a pénteki felvonuláson is megünnepelheti Szombathely újabb olimpiai ezüstérmesét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában