Fejlesztések

2024.08.27. 08:00

Folytatódik a belterületi utak felújítása Vasváron

További belterületi utakat újítanak fel a városban, a beruházás érinti a Petőfi tömbbelsőt, Vasvári Pál utcát, a Hunyadi utcát (Góré domb), a Béke utcát, a Barabás utcát és a Márkhegyet.

Lakossági fórum Vasváron

Forrás: Vasvár Város Önkormányzata

Több mint 246 millió forintot nyert el a Vasvári Önkormányzat belterületi utak fejlesztésére a TOP Plusz program keretein belül, a projekt második üteme kezdődik el szeptember közepén.

Lakossági fórum a belterületi utak fejlesztéséről Vasváron
Lakossági fórum a belterületi utak fejlesztéséről Vasváron
Forrás: Vasvár Város  Önkormányzata

Megújulnak a belterületi utak

A Petőfi utcai tömbbelsőt érintő út, parkoló és járda felújításáról lakossági fórumot is szervezett az önkormányzat, ahol Tóth Balázs polgármester és Németh Lajos a kivitelezést végző cég vezetője tartott tájékoztatót. - Ez ez lakótelepi rész, sok embert érint a tevékenység és a munkálatok idejére fel kell készülni a lakóknak is – például az autókat elhelyezni a parkoló felújítása alatt. Sokkal több kérdés és igény felmerül egy ilyen sűrűn beépített övezetben végzett munka során, ezért tartottuk fontosnak a lakossági fórumot – emelte ki Tóth Balázs, Vasvár polgármestere.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk idén közel 250 milliós útfejlesztési projekt indult Vasváron a Településfejlesztési Operatív Program keretében. Az első ütemben közel 2 kilométernyi belterületi utat újítottak fel, többek között a Ragyogó, az Alkotmány és a Dózsa György utcára is jutott az elnyert pályázati összegből.

Akkor elhangzott: a rendelkezésre álló összegnek kevesebb, mint a feléért vitte el a nyertes kivitelező cég a felújítási projektet, így lehetőség nyílt egy második ütemet is megvalósítani, ennek a kivitelezése kezdődik el várhatóan szeptember közepén és októberre el is készülhetnek a fejlesztéssel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában