Rendezvény

2024.08.30. 07:00

Csehi Csodás Tájoló: Présparty, szalmabálás piknik és traktoros kalandok harmadik alkalommal

Szeptember 15-én vasárnap újra életre kel a Vasi-Hegyhát egyik programkülönlegessége, a Csehi Csodás Tájoló, ami immár harmadik alkalommal várja a természet és gasztronómia szerelmeseit. Az egész napos program 10:00 és 18:00 óra között két helyszínen, a Csehi-hegyen és a Csehi Szabadidőparkban kerül megrendezésre, izgalmas, családbarát eseményekkel.

Csabai Bernadett

A Csehi Szabadidőparkban már délelőtt 10 órától elkezdődnek a programok. Itt mindenki kipróbálhatja a kürtőskalács készítését, ahol a látogatók saját maguk süthetik meg kedvenc édességüket, a tészta, az ízesítők és az eszközök biztosítottak. Emellett helyi finomságokat, például vadkovászos cipót, házi rétest és különleges croissant-okat is vásárolhatnak.

Szalmabálás hegyi piknik Csehiben
Szalmabálás hegyi piknik Csehiben
Forrás: Csehi Csodás

Traktorral utazhatunk a Csehi Csodás Tájolón

A Csehi-hegyen szintén egész nap zajlanak majd a programok. A szalmabálás hegyi piknik különleges hangulatot ígér, ahol a vendégek a természet ölelésében, ligetes gyümölcsösben vagy napos tisztáson fogyaszthatják el a helyi termelők finomságait. 
A nap egyik fénypontja a Hagyományőrző Prés-party, ahol a látogatók frissen szüretelt szőlőt vagy almát préselhetnek, majd élvezhetik a saját kezűleg készült gyümölcslevet.

A Csehi Csodás vezetett Tanösvény-túra során a természetkedvelők bejárhatják a Csehi-hegy legszebb részeit, miközben a túravezető érdekes történetekkel szórakoztatja őket. A Tanösvény-pontgyűjtő játékban pedig a természet megismerése közben izgalmas feladatokat oldhatnak meg a résztvevők. Mint írják a szervezők, a hegyi programból pedig elmaradhatatlan a hegyi borozás, a jó fröccsözés, gyöngyöző sörözés vagy a vidám pálinkázás!

A két helyszín között a látogatók gyalogosan, jól kijelölt túraútvonalon is közlekedhetnek, de a még kalandosabb élményre vágyók traktoros pótkocsin is utazhatnak. A traktorok óránként indulnak mindkét irányba, így a hegyi és a falusi programok között könnyedén lehet váltani. A rendezvény ingyenes, de a traktoros utazásra külön jegyet kell váltani, amit a Csehi Csodás oldalán tudunk megtenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában