Ünnepély

2024.08.18. 11:33

Döröske díszpolgára lett Mizda Ferencné - fotókon a köszöntés

Ünnepélyes keretek között, meghitt, kedves alkalom révén köszöntötték Mizda Ferencnét. Döröske 32 lakója kezdeményezte a cím átadását a korábbi faluvezetőnek.

Gombos Kálmán

Fotó: Szendi Péter

Dománé Tóth Erika, Döröske jelenlegi polgármestere méltatta elődje tevékenységét. Mizda Ferencné a település szülötte, tizenkét éven át vezette a községet. Létrehozója, alapítója és elnöke volt a Döröskei Örökségóvó, Faluszépítő és Falufejlesztő Egyesületnek, a Döröskei Települési Értéktár Bizottságnak pedig tagja.

Döröske
Mizda Ferencnét, Döröske újdonsült díszpolgárát köszöntötték
Fotó: Szendi Péter

Döröske sokat kapott tőle

Aktív évei alatt számos projektet álmodott és valósított meg. Ő volt a tóparti sétány és pihenőterület létrehozója, Takács Ferenc mellszobrának elkészíttetője, a „Döröske 750 éves története” könyv kiadásának szorgalmazója, a „Döröske – Kölcsönkért tekintetek” c. könyv létrejöttének segítője.

Vezetésével újították fel és tették rendbe a gémeskutat és környékét, állítottak kopjafát a volt iskola előtt, és elkészítették az Öreg-hegyi Szent Orbán szobrot. A Szent Orbán Napi rendezvények szervezője és aktív közreműködője, gyermeknapi erdei kirándulások, rajzversenyek megvalósítója, a temetői vezérkereszt felújíttatója, számos más kőkereszt felújításának bonyolítója, a mérlegek gyűjtésének és a megyei értéktárba történő felterjesztésének támogatója.

Ezek a tettek és rendezvények kiemelkednek a falu történetében és életében, ezekkel hozzájárult a település fejlődéséhez, jó hírnevének, tekintélyének növeléséhez. Segítséget nyújtott számos esetben a hozzá fordulóknak hivatalos ügyeik intézéséhez. Cselekedetei példamutatóak, emberi magatartása miatt köztiszteletben áll. Jelenleg is a közösség tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában