Beavatkozások

2024.08.26. 14:38

Egy árustól készpénzt loptak, gyermekek keveredtek el – rendőrségi összefoglaló a karneválról

Történt-e a XXXIII. Savaria Karnevál alatt olyan esemény, ami miatt rendőri intézkedésre volt szükség? Ha igen, milyen esetekben, hány alkalommal, mikor és a karnevál mely helyszínein, kérdeztük a rendőrségtől.

Vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Megkeresésünkre a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn délelőtt reagált. Arról tájékoztattak: a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt, az idei évben a rendezvény helyszínén vagy azzal összefüggésben elenyésző számú szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök. Munkatársaik a rendezvénnyel összefüggésben egy személy egészségügyi ellátására intézkedtek. Kettő, a tömegben elkeveredett kisgyermek biztonságba helyezésében működtek közre – a gyerekeket a rendőrök és a biztonsági szolgálat munkatársai adták át közeli hozzátartozóiknak. A karnevál időtartama alatt mindössze egy, a rendezvénnyel összefüggő bűncselekményről érkezett bejelentés. Egy árustól tulajdonítottak el készpénzt, ebben az esetben lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság. Hozzátették még: a rendőrök a rendezvény helyszínének biztosítását megfelelő létszámmal, a biztonsági szolgálatokkal és társszervekkel együttműködve látták el. Azzal zárták levelüket: a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság köszöni a szabálykövető és támogató állampolgárok együttműködését.

Ami a polgárőröket illeti:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában