Hagyományőrzés

2024.08.11. 17:19

Egy kicsit több borssal – Vas Vármegyei Roma Nap Körmenden

Minden évben más település ad otthont a Vas Vármegyei Roma Napnak. Ezúttal a körmendi piacon gyűltek össze több százan a hagyományőrzés és a kapcsolatépítés jegyében.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Muzsika és finom falatok – a roma kultúra két meghatározó eleme nem hiányozhatott a vármegyei programsorozatból. Az ország számos pontjáról érkeztek fellépők, mindannyian más-más stílusban mutatták meg tehetségüket. Itt volt többek között Horváth Béla és zenekara, Csuta, Tim Tom és Liszter Sándor is. 

 

- Szeretnénk megmutatni, hogyan élünk mi, hogyan élünk együtt a magyarokkal. Milyen a kultúránk, a zenénk, milyen ételeket eszünk - fogalmazott érdeklődésünkre Horváth István, a Vas Vármegyei Roma Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.  

Ezúttal pacal, cigánylecsó, vadpörkölt és gulyás várta a körmendi piacra kilátogatókat - egy kicsit több borssal, egy kicsit több paprikával, ahogy ők készítik és szeretik.  

Vasárnap ráadásprogrammal folytatódott a rendezvény: Pisont István harmincegyszeres magyar válogatott középpályás labdarúgó tartott foglalkozást hátrányos helyzetű gyermekeknek. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában