Régen várt fejlesztés

2024.08.14. 16:24

Megújult az önkormányzati épület Vasasszonyfán

Régen várt fejlesztés valósult meg Vasasszonyfán. A magyar falu programban nyert kormányzati támogatás segítségével, jelentős önerő hozzáadásával kívül-belül megújult az önkormányzati épület.

Cseh-Egyed Bernadett

Kicserélték a belő burkolatot, megújult a közműhálózat, új nyílászárókat szereltek be, külső homlokzatot szigeteltek – sorolta Katavics András polgármester az önkormányzati épületet érintő munkálatokat. A magyar falu programban mintegy 5,3 millió forintot nyert az önkormányzat erre a célra, az összeget saját önerőből további 6 millió forinttal megtoldották. – Évtizedes adóssága volt ez a falunak az itt élők felé. A fejlesztésnek köszönhetően több funkciót is betölt az az önkormányzati épületet: a sport- és közösségi célok mellett irodát is kialakítottak benne – tudtuk meg a polgármestertől.  

Katavics András polgármester és az önkormányzati képviselők a megújult önkormányzati épület előtt
Katavics András polgármester és az önkormányzati képviselők a megújult önkormányzati épület előtt

A hétvégi közösségi napon adták át hivatalosan az épületet. Ágh Péter országgyűlési képviselő is üdvözölte a beruházást. – Ebben az önkormányzati ciklusban több eredményt sikerült elérni a településért: többek között állami- és belterületi út újult meg, közterületet rendben tartó eszközökkel gazdagodott a falu – fogalmazott lapunknak, majd megköszönte a munkát Katavics Andrásnak és képviselőtestületének, és egyúttal jó munkát kívánt az októberben felálló új testületnek. – Vasasszonyfa összeköt mindannyiunkat – tette hozzá. 

Néhány apróbb munka és a műszaki átadás még hátra van, de néhány héten belül ténylegesen is birtokba vehetik a megújult önkormányzati épületet a vasasszonyfaiak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában