Közösségi program

2024.09.13. 09:00

Amerikai foci, vívás, akrobatikus rock&roll és még több: Sportbörze először Szombathelyen!

Szeptemberben először hirdettek Sportbörzét Szombathelyen a Változó Világért Alapítvány szervezésben. A nyílt napokon a sportszervezetek edzései a megadott időpontokban és helyszíneken ingyenesen látogathatók. A célja, hogy közelebb hozzák a sportolás lehetőségét a lakosokhoz, és megismertessék velük az különböző sportágakat.

Csabai Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Sportbörzét szervezett Szombathelyen a Változó Világért Alapítvány. Németh Zsolt, a projekt koordinátora elmondta, maga a sportbörze egy új típusú kezdeményezés, amely a sportágválasztók hagyományos modelljétől eltérően nem egy központi helyszínen zajlik, hanem a sportszervezet saját edzéshelyszínén. 

20240911_nyiltnaprockandroll_ut (18)
Fotó: Unger Tamás

Sportbörze Szombathelyen első alkalommal

A börze hétfőn indult és egészen szombatig tart, ezalatt 22 különböző sportszervezet 19 sportággal mutatkozik be. A résztvevők között megtalálhatók hagyományos sportágak, mint a kosárlabda, úszás vagy vívás, de kevésbé ismert tevékenységek, például az intercross, a tollaslabda, vagy az akrobatikus rock and roll is helyet kaptak.

„Sokan szeretnének sportolni, de nem tudják, hova forduljanak. A sportbörze kiváló alkalom arra, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb sportolási lehetőséget. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak nézzék a sportot, hanem ki is próbálhassák” – fogalmazott Németh Zsolt.

Mi is kint jártunk a börze egyik résztvevőjénél, a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub nyílt edzésén. Molnár Nóra, a klub vezetője elmondta: „Azoknak ajánlom ezt a sportot, akiknek sok energiájuk van, és szeretnék azt valamilyen hasznos módon levezetni. Háromévestől felnőtt korig bárki csatlakozhat, nincs szükség előképzettségre, csak kitartásra. Tapasztalataim szerint azok a gyerekek, akik rendszeresen részt vesznek közösségi edzéseken, kevésbé hajlamosak olyan dolgokba keveredni, amelyektől manapság a szülők féltik őket” – zárta gondolatait.

Még két napig látogathatóak a nyílt edzések, a pontos menetrend itt található

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában