Rendhagyó látogatás

2024.09.17. 18:37

Miért járt Király Gábor a szombathelyi Markusovszky-kórházban? - fotók

Rendhagyó látogatást szervezett a Markusovszky Kórház gyermekosztályára az idén 10. születésnapját ünneplő Amigos a gyerekekért Alapítvány kedden.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

A szervezet célkitűzéseit erősítve a nyelvtanulásra buzdított Király Gábor 108 szoros válogatott labdarúgókapus és Schimmer Szabolcs labdarúgó, a Király SE játékosa. Tíz évvel ezelőtt tíz barátjával, elsőéves egyetemistaként alapította meg az Amigos a gyerekekért Alapítványt Forgács-Fábián Sára. A szervezet ma már hat városban, az összes magyarországi gyermekonkológiai központban jelen van, Szombathelyen öt éve rendszeresen látogatják az önkéntesek a beteg gyerekeket. 

A szervezet célkitűzéseit erősítve a nyelvtanulásra buzdított Király Gábor 108 szoros válogatott labdarúgókapus és Schimmer Szabolcs labdarúgó, a Király SE játékosa
A szervezet célkitűzéseit erősítve a nyelvtanulásra buzdított Király Gábor 108 szoros válogatott labdarúgókapus és Schimmer Szabolcs labdarúgó, a Király SE játékosa
Forrás: Unger Tamás

Foglalkozásaikat bevetésnek hívják, ahol játékkal, barátkozással és kézműveskedéssel töltik el az időt, és amelyekbe a nyelvtanulást is belecsempészik. Önkéntesek csak egyetemisták lehetnek, mivel a beosztások az egyetemi órarendhez igazítva, akár munkaidőben zajlanak, emellett szoros közösséget is alkotnak: a gyerekekkel még gyerekként tudnak játszani, de már a felnőttek komolyságával tudnak megbirkózni a nehezebb helyzetekkel – mondta el lapunknak Raposa Renáta amigo.  

Király Gábor 108 szoros válogatott labdarúgókapus

Az alapítvány 10. születésnapja alkalmából a keddi foglalkozást rendhagyóra szervezték: Király Gábor 108 szoros válogatott labdarúgókapus és Schimmer Szabolcs labdarúgó, a Király SE játékosa látogatott két önkéntessel együtt a Markusovszky Kórház gyermekosztályára. Mindketten felidézték életük fontos pillanatait, amelyekben beigazolódott: milyen fontos a nyelvtudás. Előkerült egy focis nyelvtanulós munkafüzetet, és természetesen az autogramkártyák sem maradtak otthon. 

Az alapítvány jövőbeni céljai között szerepel a nemzetközi terjeszkedés, a környező országokkal már megkezdődtek az előkészületek. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában