Mindent a bűnmegelőzésről

12 órája

Online zakatásról, drogprevencióról is beszélt a rendőrség az MCC Családi Napján

Hogyan védhetjük meg gyermekeinket az internetes zaklatástól, és hogyan előzhetjük meg a drogok terjedését a fiatalok körében? Ezekre a kérdésekre is választ kaptak a szülők a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi családi napján.

Némethné dr. Zsigó Zita rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője tart előadást

Forrás: Vas vármegyei rendőrség

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szombathelyi családi napján nemcsak a tehetséges diákok, hanem családtagjaik is edukatív előadásokon vehettek részt. A Vas vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei is a meghívott vendégek között szerepeltek, előadásuk során a résztvevők betekintést nyerhettek a bűnmegelőzés különböző területeibe - tudtuk meg a Vas vármegyei rendőrség közösségi oldaláról.

Az online csalások is terítékre kerültek a rendőrség előadásaiban
Az online csalások is terítékre kerültek a rendőrség előadásaiban
Forrás: Facebook/Vas Vármegyei rendőrség

A Vas vármegyei rendőrség előadása

A vagyonvédelem, a kiberbiztonság és a drogprevenció témakörében tartott prezentációk nemcsak hasznos tanácsokat adtak a szülőknek, hanem felhívták a figyelmet az online zaklatás veszélyeire is, különösen a gyermekek és fiatalok védelmének fontosságára.

A legkisebbek sem unatkoztak az MCC családi napján. A délelőtt folyamán csillámtetoválás, gyöngyfűzés és karkötő készítés színesítette a programot, míg délután nemezeléssel és sípfaragással foglalatoskodtak a gyerekek. A nagyobbakat Jáki Luca vitázni hívta, ahol az érveléstechnika alapjaival ismerkedhettek meg.

A Tudor Játékcsalád logikai táblás játékai is a családok rendelkezésére álltak, a rendezvényt pedig egy családi kvízverseny zárta, ahol több mint 20 csapat mérte össze tudását és ügyességét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában