Jótékonyság

1 órája

Óvodások, iskolások, felnőttek futottak egy nemes célért Bükfürdőn – fotók

A Bükfürdő-Csepreg félmararton mezőnye, Csepregen a Promenádon fordult vissza. Szombaton reggel az óvodások, iskolások Bükfürdőn, a Termál téren futottak.

Horváth László

Szombaton már reggel benépesült a Termál tér Bükfürdőn. Kilenc óra után az óvodások futották le a 200 méteres távot, majd az általános iskolások következtek. Nekik már 600 métert kellett teljesíteni. Az ovisok, iskolások szuszogva, nagyokat lélegezve, kellemesen elfáradva értek célba. Mindannyian kaptak ajándékcsomagot, érmet, emléklapot.

Bükfürdőn
A rajt előtti pillanatok Bükfürdőn

A felnőttek mezőnye ezután következett. Volt 1,8 és 7 kilométeres táv egyéniben, valamint félmaraton egyéniben és csapatban. A 21 kilométeres táv fele, a fordítópont Csepregen, a Promenádon volt, ahol frissítővel várták a sportolókat. Az idei rendezvény újítása a kutyás futás volt. 

A IV. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton ezúttal is jótékonysági célt szolgált. A támogatást a két város óvodája kapja. Csepregen például a csoportszobák előtti terasz térkövezéséére gyűjtenek.

Dr. Németh Sándor Bük polgármestere elmondta, miután az állateledelgyár névadója lett a futóversenyek, a kora őszi sportesemény jövője már középtávon biztosított. A futók előre beírhatják a naptárukba, jövőre is jöhetnek Bükre

A polgármester kiemelte, a Termál tér méltó helyszíne volt a futóversenynek. 

Bükfürdőn a gyerekeket egész nap ugrálóvár, kézműves foglalkozások várták.

Horváth Zoltán Csepreg polgármestere fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a futóverseny jól példázza, hogy egy nemes ügyért fogott össze a két város, a jó a kapcsolat a városvezetés között. Az óvoda fejlesztése fontos feladat, minden lehetőséget meg kell ragadni. 

 

Mint azt korábban megírtuk, Bük, Bükfürdő és Csepreg első számú őszi futóünnepe a IV. Bükfürdő-Csepreg félmaraton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában