Fejlesztés

3 órája

Gyűjtőutak érintettek – Közlekedésfejlesztési beruházásokra készül Kőszeg

Sikerrel pályázott az önkormányzat két nagy forgalmú városi gyűjtőút – a Rákóczi Ferenc utca Rohonci utca és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza, illetve a Pék utca–Várkör Nyugati szakasza – korszerűsítésére a Széchenyi Terv Plusz Terület- és TOP Plusz programban.

Tóth Katalin

A részleteket korábban lakossági fórumon ismertették

Forrás: VN/Nemes Piroska

Négyszáz millió forintot nyert el Kőszeg a belterületi utak felújítására. 

A részleteket korábban lakossági fórumon ismertették
Fotó: VN/Nemes Piroska

A Rákóczi Ferenc utca középső szakaszának felújítása során a csapadékvíz-elvezetési rendszer átalakításával és új parkolók kialakításával rendezettebbé és biztonságosabbá válik a közterület. A fejlesztés egyúttal megoldást nyújt a Tüskevár utca bejáratánál található rendezetlen parkolási helyzetre is.
A Pék utca Árpád térhez kapcsolódó részének modernizálásával pedig lehetőség nyílik az utca parkolási rendszerének optimalizálására, egyúttal a Pék utca részleges kétirányúsítására, valamint új buszöblök kialakítására. A Várkör nyugati szakaszának (Rajnis utca–Ady Endre utca között) rekonstrukciója során átalakítják a csomópontot, szabványosítják a buszöblöt és a gyalogátkelőhelyeket. A Pék utcában 210 méter hosszban és 6 méter szélességben, a Várkörön 420 méter hosszúságban átlagosan 7 méter szélességben kerül új kopóréteg az útpályára. 

A tervezési időszak előreláthatólag ősz végére lezajlik, ami után megindítható a négy hónapos közműhálózati és engedélyezési eljárás. A közbeszerzési eljárást jövő év elején, a támogató által jóváhagyott műszaki dokumentációval lehet elindítani. Ennek figyelembevételével a kivitelezés várhatóan legkorábban 2025 tavaszán kezdődhet el. A rekonstrukcióval érintett utcák lakói számára a közelmúltban lakossági fórumot szerveztek, az ott elhangzottakat lehetőség szerint beépítették a tervekbe, hiszen, mint elhangzott az a cél, hogy az érintett utcákban, csomópontokban, útszakaszokon mindenki számára biztonságosabb legyen a közlekedés. A képviselő-testület csütörtöki ülésén egyhangú szavazással elfogadta a projektben előkészített rekonstrukciós terveket. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában