Közügyek

2 órája

Kik kapnak kitüntetést október 23-án? - ez is téma volt a vármegyei közgyűlésen

Az új agrár- és vidékfejlesztési támogatások aktualitásai, a költségvetés, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása is terítékre került a Vas Vármegyei Közgyűlés pénteki ülésen.

Vaol.hu

Hat napirendi pontot nyílt ülésen, további egyet zárt ajtók mögött tárgyalt meg a vármegyei testület, az ülés a hagyományok szerint az előző közgyűlés óta eltelt események beszámolójával kezdődött. A képviselők többek között előadást hallhattak a parlagfüves, és egyéb allergén gyomos belterületi ingatlanokon folytatott növényvédelmi hatósági eljárásokról. Kiemelve: belterületen a jegyző, külterületen a kormányhivatal hatáskörébe tartozik annak lefolytatása.  

Pénteken összeült a Vas Vármegyei Közgyűlés
Pénteken összeült a Vas Vármegyei Közgyűlés

A Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása szerint ezentúl a közgyűlés, az elnök javaslatára a tagjai sorából kettő főállású és egy nem közgyűlési tag, társadalmi megbízatású alelnököt választ. 

A vármegyei közgyűlés döntött arról is, az elnöki keretből támogatják a Sorkikápolna Közösségi és Kulturális Alapítványt utcafásítási programjának megvalósításában.  

A zárt ülés témája az október 23-i kitüntetések voltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában