Döbbenetes

2 órája

Kutyatámadás Szombathelyen: pár hete kis híján egy futárnak is nekirontott az Oladon támadó kutya - frissítve

A múlt héten döbbenetes és végzetes eset történt Oladon, a Kassák Lajos utcában: egy nagy testű, póráz nélkül sétáló kutya rátámadt egy kutyára és gazdájára. Mangó kutya sajnos elpusztult a támadásban szerzett sebei miatt, gazdáját kórházba kellett szállítani.

Vaol.hu

Kutyatámadás Szombathelyen: a történtekről a támadást elszenvedett fiatal nő édesanyja számolt be a Facebookon. Mint leírta, Mangó kutyájuk farokcsóválva indult el mindennapos kis sétájára, ahonnan azonban sajnos már nem tért haza. - Hirtelen, a semmiből ott termett egy csupa izom, igazából harca való kutya. A gazdája persze csak futott utána, mert persze egy ilyen kutya csak úgy póráz nélkül kószál. Meglátta a kiskutyánkat és rávetette magát, szerencsétlen gyermekem hiába küzdött, nem tudott segíteni – olvasható a beszámolójában, amiből az is kiderül, a lánya sem úszta meg sérülések nélkül, őt sokkos állapotban, kutyaharapással vitték kórházba a mentők. - Szörnyű az egész, felfoghatatlan, egy kis család összetört, elvesztették imádott kiskutyájukat – írja az édesanya.

Kutyatámadás Szombathelyen
Kutyatámadás Szombathelyen Képünk Illusztráció!
Forrás: Shutterstock

Kutyatámadás Szombathelyen

Mint megtudtuk, a támadó kutyának nem ez volt az első agresszív fellépése az arra járók felé. Egy futárként dolgozó olvasónk elmondta, néhány héttel ezelőtt éppen csomagot vitt volna az épületbe, amelyben a kutya és gazdája élnek, amikor is a lépcsőház ajtaját kinyitva, amikor elindult a lépcső felé, a nagytermetű, izmos kutyával találta szemben magát. Mögötte egy-másfél emeletnyi távolságban szaladt a gazdája és aggódott, hogy nehogy kiszaladjon a póráz nélküli kutya a nyitott ajtón. A futár ekkor szóvá tette neki, hogy a lépcsőházban sem szabadna, hogy póráz nélkül mászkáljon a kutya. - Annyi volt a szerencsém, hogy szerintem akkor vitte le sétálni és jobban el volt foglalva azzal a kutya, hogy a szabadba mehessen, mint velem. De ahogy megindult felém vicsorítva, nem volt biztató. Bele sem merek gondolni, mi lett volna ha egy kisgyerekkel vagy kiskutyával találja akkor szembe magát – nyilatkozta, majd azt is hozzátette: viszonylag új lakó lehet a gazda, mert korábban sem vele, sem a kutyával nem találkozott, pedig nyolc éve ugyanazon a környéken dolgozik. Az elmúlt hetekben a parkolóból látja, hogy a kutya mindig a negyedik emeleti erkélyen ül és ha meglát valakit, ugatni kezd.

Frissítés:

Sokakban felmerült a kérdés, vajon mi lesz a gazda és a kutya sorsa a továbbiakban. Kérdéseinkkel megkerestük az illetékes hatóságokat. Megkeresésünkre kedden délután kaptunk választ. 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság hajtott végre rendőri intézkedést az eset kapcsán, azonban annak során bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható, viszont szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezték az illetékes jegyzőnél 

- tájékoztatta portálunkat Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtó-szóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában