Élmény

2 órája

Megszereztük a jegyeinket a Roxfort Expresszre - Egy különleges szabadulószobában jártunk Szombathelyen - fotók

Különleges szabadulószobába invitálta az Agora MSH a vasi Harry Potter rajongókat. A Roxforti kaland nevet viselő szabadulószóba célja az volt, hogy a csapatok megszerezzék jegyeiket a Roxfort Expresszre.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

Az Agora különböző programokkal készült látogatói számára a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos rendezvény kapcsán. Pénteken elemlámpás toronylátogatást tartottak a Víztoronyban, szombaton a kézműveskedés volt a központban: az Agorában kézműves kuckón, foltműhely-foglalkozáson és tűzzománcoláson próbálhatták ki kézügyességüket a kilátogatók. A délután fénypontja a Harry Potter filmek rajongói számára minden bizonnyal a film alapján készült szabadulószoba volt, amit mi is kipróbáltunk – hála annak a kedves családnak, aki megengedte, hogy ötödik személyként csatlakozzunk hozzájuk.

A bejáratnál egy mardekáros köpenybe bújt varázsló fogadott minket, aki rögtön el is árulta az első nyomot: egy orrontó furkászt kellett megkeresni ahhoz, hogy tovább tudjuk folytatni a nyomozást. A későbbiekben volt dolgunk a Szörnyek szörnyű könyvével, a Teszlek Süveggel, szárnyas kulcsokkal, varázslatos lényekkel, sőt, még bájitalt is kellett kevernünk. A falon a festmények között megbújt egy beszélő darab is, erről egy ideig nem tudtuk eldönteni, hogy videófelvételt játszik-e le, ám egy ponton világossá vált, hogy ténylegesen hozzánk beszélnek a „festmény” szereplői. Maguk a feladatok érezhetően gyermekes családok számára voltak kitalálva, egy teljesen felnőtt társaság könnyen megoldhatta őket – mindezekkel együtt egy valódi rajongónak kihagyhatatlan élmény az, hogy egy fél órára belecsöppenhet a varázsvilágba, amire, valljuk be, mi, a Harry Potter-generáció tagjai mindig is vágytunk. Végül, ha levelet nem is hozott nekünk a bagoly arról, hogy felvételt nyertünk a varázslóképzőbe, legalább a jegyeinket megkaptuk a Roxfort Expresszre.

Világsztárok búcsúztak a Londonban elhunyt Maggie Smith-től. A Harry Potter filmsorozatból ismerte meg őt világszerte a széles nagyközönség Minerva McGalagony szerepében, Maggie Smith 89 éves volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában