Negyvenötödször

3 órája

Szüret, felvonulás, jókedv - Aláírták: Csepreg és a Korond testvértelepülés - fotók

Egészen hihetetlennek tűnik, de az elmúlt szombaton már negyvenötödször tartották meg a szüreti felvonulást Csepregen. A városba horvát és erdélyi vendégek is érkeztek.

Horváth László

Vidám felvonulás

A csepregi Promenádon már ebéd után kézműves vásár várta a kilátogatókat. A traktoros, autós, szekeres menet pedig a tűzoltóságnál gyülekezett, hogy 14 órakor elinduljanak, és a város utcáin végig kacskaringózva megérkezzenek a Promenádra. Közben énekeltek, integettek a házak elé kinéző kiváncsikodóknak, akik közül többen megvendégelték, étellel, itallal várták a menet tagjait.

A Promenádon a Csepregi Férfi Dalkör előadása, Horváth Zoltán polgármester köszöntője után ünnepélyes pillanat következett. A csepregi városvezető és Katona Mihály, Korond polgármestere aláírták a testvérvárosi megállapodást. Az erdélyi településről a hétvégére ötven fős delegáció érkezett. A fúvószenekar nemcsak ellátogatott Csepregre, hanem fel is léptek. Finta József plébános pedig megáldotta a szüreti kosarat. Felléptek a csepregi fúvósok, mazsorettek, a horvát zenét pedig az undi Veseli Gradišćanci Tamburaši biztosította. 

- A korondiak hétvégi vendéglátásában, a szervezésben a Csepreg Város Fúvószenekar tagjai is részt vettek, igazán kitettek magukért – mondta Horváth Zoltán. – Már most látszott, jó kapcsolatok, barátságok alakultak ki. A testvértelepülési megállapodás alapjait a fúvószenekar teremtette meg, ők hozták közel hozzánk az erdélyieket. Szívügyük, hogy élő maradjon a kapcsolat.

A horvátországi testvértelepülésről, Pakrácról is érkeztek vendégek, így igazán nemzetközi hírű lett a felvonulás. Három ország találkozója volt egy helyen. A csepregiek nem kis büszkeséggel mesélték: idén ez volt a negyvenötödik őszi ilyen összejövetelük!

Horváth Zoltán kiemelte, hálás az utókor azért, hogy ilyen szép hagyománya van a városban a szüreti mulatságnak. Az idei felvonuláson négyszázan vettek részt. A menetbe a helyiek mellett a környező településekről is érkeztek résztvevők. Ők pedig már napok óta készültek, díszítették fel a járművüket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában