Napi hírösszefoglalónk

2024.09.02. 20:30

Tanévnyitó, kiközösítés, forróság, bezárt és nyitva tartó vasi strandok - Bükfürdő ajánlatot tett a szombathelyieknek

Hétfőn is bővelkedtünk eseményekben. A forróság még tart, a tanévnyitók hiába jelzik az őszt. A szombathelyi fürdők bezártak - megnéztük, hol fürdőzhet Vasban, akinek kedve tartja, ideje engedi. A körmendi kosárcsapat új légióst igazolt, Csepreg összefogott MIrtillért. A szombathelyi Fidelitas alelnöke arról számolt be közösségi oldalán, hogy a középiskolában politikai nézetei miatt kiközösítették.

Vaol.hu

Vépen is megkezdődött a tanév

Fotó: Tóth Kata

Több szombathelyi olvasónk is kérdezte: vajon miért zárt be ilyen melegben a Tófürdő és Termálfürdő? 

Körképünk készítése során a Büki Gyógyfürdő – a hírt hallva – kedvezmény nyújtását vállalja. Kezdjük tehát a jó hírrel: tíz százalék kedvezmény jár minden szombathelyi lakcímkártyára Bükön. Nem véletlenül: a vármegyeszékhelyen bezártak a strandok. Viszont a hosszú, forró nyár után sem csillapodik a kánikula: az iskolások hőségriadóban kezdték meg az új tanévet. És nincs kilátás változásra sem: az előrejelzések továbbra is harminc fokokat jósolnak, legalább 10-12 napra vonatkozólag. Vajon a makacsul kitartó nyár melegét le tudjuk-e hűteni a friss habokban? Ennek jártunk utána körképünkben: vasi strandokat, fürdőket kérdeztünk meg, hosszabbítanak-e.

 Felvételünkön Németh Zoltán Bükfürdőn 
Fotó: Unger Tamás

 

Politikai nézete miatt megalázták

Varga Zétény, a Szombathelyi Fidelitas alelnöke és országos szóvivője, egy személyes történetet osztott meg, amely bemutatja, hogy milyen megaláztatásokon és kiközösítéseken kellett keresztül mennie az iskolában, amiért belépett a Fidelitásba 2021-ben még 16 évesen.

Varga Zétény
Forrás: Facebook/Varga Zétény

 

Vonatpótló buszok, módosított menetrendek

Vonatpótlókra és módosított menetrendre is készüljünk, ha a jövő héten vonatra szállunk. Közleményben tájékoztatta lapunkat a GYSEV, hogy a Szombathely-Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok menetrendje  módosul.

Légióscsere Körmenden

Újabb légióscsere történt a 2024/2025-ös NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend keretében. A piros-feketék keretéhez Mervin James csatlakozott. A 23 éves játékos az amerikai NCAA ligából érkezik, a Rider Broncs (Lawrenceville, New Jersey állam) csapatától. A 201 cm magas, 98 kg súlyú légiós a tervek szerint csütörtöktől már a csapattal edz, és pályára is lép a hétvégén sorra kerülő edzőmérkőzéseken Szlovéniában.

Egis Körmend
Az Egis Körmend legújabb szerzeménye, Mervin James
Forrás: Egis Körmend

Ismét összefog Csepreg városa

 A szeptember 7-én esedékes családi napon a Balikó családnak várják a felajánlásokat. A 22 éves Mirtill súlyos beteg, de  derűsen veszi az akadályokat, a megpróbáltatásokat. Drukkolunk neki!

Iskolapélda a rendőrségnél

Vége a nyári szünetnek, ma újra megnyíltak az iskolák kapui, a diákok pedig hirtelen sokkal nagyobb számban jelennek meg a közlekedésben. Ez jelentősen növeli a balesetek kockázatát, ezért a rendőrség idén az "Iskolapélda" elnevezésű kampánnyal indítja az őszt, amelynek célja, hogy a tanévkezdés időszakában ne történjenek gyermekeket érintő közlekedési balesetek.

Iskolapélda névvel kampányt indított a rendőrség
Iskolapélda névvel kampányt indított a rendőrség
Fotó: Police.hu

 


Elkezdődött a tanév - Vépen is 

Tizennégy osztállyal, 261 tanulóval, köztük sok első osztályossal indul a tanév a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Utóbbiak bemutatásával kezdődött az ünnepség – a nyolcadikosok kíséretében zenére vonultak be és foglaltak helyet a kicsik a sportpályán elhelyezett padokon. 

Tanévnyitó Vépen
Forrás: Tóth Kata

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában