Figyelmeztetés

2024.09.14. 15:19

Csak az induljon el, akinek valóban dolga van Vasban! - Erős, viharos szél érkezik

A szakemberek azt kérik a lakosságtól, csak azok induljanak útnak, akiknek valóban dolguk van. Erős, 80-100 km/h-s , viharos szél várható Vas vármegyében szombaton a késő délutáni, kora esti óráktól.

Tömböly Ágnes

Erős, viharos szél várható Vasban szombaton a késő délutáni, kora esti óráktól

Fotó: Unger Tamás

Szombaton délben ülésezett a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság operatív munkacsoportja Szombathelyen a Megyeházán - tudtuk meg a Vas Vármegyei Kormányhivatal közösségi oldalán megosztott videóbejegyzésből. A munkacsoport ülésén az árvízvédelmi készültség és a délutáni órákban várható erős, 80-100 km/h-s, viharos szél is témát adott. 

viharos szél
Fotó: Szendi Péter / Forrás: VN-archív

Az árvízvédelmi készültség miatt a Rába-menti védműveket, gátakat kerékpározásra, kutyasétáltatásra, vagy más szabadidős tevékenységre senki se használja annak érdekében, hogy a kollégák hatékonyan tudjanak dolgozni, kérik a szakemberek - tudtuk meg Vámos Zoltán főispántól, a területi védelmi bizottság elnökétől.    

Erős, viharos szél várható Vasban

Nagyon fontos tudni, hogy az előrejelzések rendkívül nagy sebességű szelet jeleznek előre a vármegye egészében, de főleg az őrségi területeken

- hívta fel a figyelmet Vámos Zoltán, hozzátéve: javasolják, hogy a kiskertekből, udvarokból azokat a kerti eszközöket, trambulinokat, amikbe a szél belekaphat, vigyék szélvédett helyre vagy rögzítsék. A szél várhatóan szombat délután, a kora esti órákban éri el térségünket. Emiatt arra kérik a lakosságot: csak azok induljanak útnak a késő délutáni órákban, akiknek valóban dolguk van!

viharos szél
Erős, viharos szél várható Vasban szombaton a késő délutáni, kora esti óráktól
Fotó: Unger Tamás

Fakidőlésekre, villanyvezeték-leszakadásokra is számítanak

A várható, erős szél miatt információink szerint fakidőlésekre, leszakadó villanyvezetékekre és olyan műszaki helyzetekre számítanak, amikor be kell avatkoznia az E-ON és a katasztrófavédelem munkatársainak. Azt is kérik a lakosságtól, hogy - különösen a nagyfeszültségű - vezetékek alatti, vagy vezetékek közelében lévő beavatkozásokat semmiképp se végezzék önállóan, a 112 hívásával értesítsék a szakembereket, hogy a szükséges műszaki mentéseket elvégezhessék. 

Csütörtök óta már több viharkárhoz hívták a katasztrófavédőket

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök óta több fakidőléshez, viharkárhoz riasztották a vasi tűzoltókat. 

Itt megnézheti a Vas Vármegyei Kormányhivatal teljes videóját. 

Folyamatosan frissülő cikkünk:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában