Vásár

2 órája

XX. Őrségi Tökfesztivál: Szalafőn is számos program várja az érdeklődőket - fotók

Gombos Kálmán

Forrás: Szendi Péter

Kézműves kirakodóvásár fogadja itt is a látogatókat, már reggel kilenc órától. A színpadi programok pedig folyamatosak: délelőtt fél tizenegytől Zenés buborékkaland várta a kicsiket a Móka Palotával, fél tizenkettőkor pedig a Ziránó Színház: „Babszem Jankó" előadásának örülhettek. Kettőtől a zalalövői Ezüstlile Néptánccsoport műsora következett, negyed négytől pedig a Kajárpéci Vizirevű: „Nyilvános Akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép" vásári vérfürdőjével rémisztegetik a nagyérdeműt.

A Kézműves udvar is számos lehetőséget kínál: tökfaragás, fazekas korongozás, tökös díszek készítése. És ne feledkezzünk meg a Gasztro udvar ínycsiklandozó – nem csak tökös! – kínálatáról sem. Falatozás előtt-után pedig egész nap folyamatosan megtekinthető a hagyományos tökmagolajsajtolás bemutatója, és kóstolni is szabad! Természetesen vannak itt tökös és tájjellegű ételek is.

Kisebb és nagyobb gyerekek nagy örömmel szaladgálnak a szalmabálából épített labirintusban
Forrás: Gombos Kálmán

Túrák, kísérő programok és kínálják magukat, sétálhatunk az Őrségi Nemzeti Park vadonatúj tanösvényén is egy kört, de van itt bölény- és vadlóles is. Meg lehet ismerkedni Csikasszal, a nádifarkassal, vagy könnyű túrát tenni az erdőben, Szalafő környékén. A műemlékegyüttesnél tárlatvezetésen vehetünk részt, ahol tökös kincskereső is fogad, a Nagypajtában pedig népi játékokat lehet megtekinteni és kipróbálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában