Talált tárgyak

2 órája

Csoda! Mankóval érkezett, anélkül távozott egy vendég a büki termálfürdőből - fotók

Az köztudott, csoda ereje van a büki gyógyvíznek, többféle betegségre gyógyír. Persze nem mindennapos talált tárgy egy művégtag, és a mankó de erre is volt már példa a Bükfürdőn, a Thermal & Spa-ban.

Horváth László

Vissza a jövőbe? Viking szarv a vonaton - Szombathelyen hetente átlagosan tíz és húsz közötti talált tárgy a jellemző – címmel írtuk meg első cikkünket a témában. A GYSEV Zrt.-nél is gyakran előfordul, hogy az utasok különböző tárgyakat, eszközöket felejtenek a vonatokon, állomásokon. Szombathelyen hetente átlagosan tíz és húsz közötti talált tárgy a jellemző, tavaly a vasúttársaság egész területén 1551 darab talált tárgyat regisztráltak. Köztük egy viking szarvat is. Ezúttal a Bükfürdőn a Thermal & Spa-ban érdeklődtünk, milyen tárgyakat felejtettek ott a vendégek. Meglepő válaszokat kaptunk és ekkor került képbe a csoda. 

csoda
Az köztudott, csoda ereje van a büki gyógyvíznek, többféle betegségre gyógyír. 
Fotó: Unger Tamás

 

Csoda történt

Megtudtuk, nem mindennapos talált tárgy egy művégtag, de erre is volt már példa a fürdőn. Ami ugyancsak nem mindennapos és nem is mindennapi: amikor mankót felejt egy vendég a fürdőn – más magyarázat erre nem lehet, mint az, hogy a gyógyvizet használva, hazafelé már nem volt szüksége a mankóra.

Ami azonban mindennapos, az a mobiltelefon, az ékszerek, iratok, bankkártyák, és volt már példa autókulcsra is. Ugyancsak sokszor felejtenek itt vendégeink papucsot, törölközőt, fürdőruhát, napszemüveget és olvasószemüveget. Könyvek és magazinok is rendszeresen maradnak a pihenőterekben. Az utóbbi hónapokban már célzottan, hiszen cserepolc működik sikerrel a nagy pihenőtér végében, ahonnan vihetnek ingyen olvasnivalót a vendégek, és cserébe az itt kiolvasott könyveiket itt hagyhatják. Sokan élnek a lehetőséggel – érdekes, hogy az utóbbi hetekben a német nyelvű regények cserélődnek leginkább a polcon.

 

Van olyan itt felejtett tárgy, amit aztán nem keres a tulajdonosa, és van, hogy a messziről érkezett vendég jelzi, hogy egy év múlva ismét Bükfürdőn fog pihenni, vigyázzunk addig az itt felejtett holmijára – így is teszünk természetesen – zárult a fürdő közleménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában