Mélyen zsebbe kell nyúlni

2024.10.16. 07:00

Garázsárak Vasban: 5 és 15 milliós ajánlatot is találtunk

Évek óta gondokat okoz a parkolás Vasban: az autó több, a hely kevesebb. Sokan igyekeznek saját garázshoz jutni, a kínálat azonban egyre szűkül, amely még jobban felfelé hajtja az árakat. Körülnéztünk az online hirdetések között.

Vaol.hu

20231017 Garázs illusztráció, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Fáziskéséssel követik a garázsárak az ingatlanpiaci trendeket, az év második felében csökkenhet a garázsok ára - írta júniusi elemzésében az Otthon Centrum. Soóki-Tóth Gábor elemzési vezető ugyanakkor rámutatott arra is: - Az elhelyezkedésen kívül a garázsok mérete és jellege is árbefolyásoló tényező. Egy nagyobb méretű, önálló garázs mindig átlag feletti áron kel el. Ugyanakkor a keresletet nagyban meghatározza, hogy a környéken mennyire sűrű a beépítettség, és milyen a közterületi parkolási lehetőség. A vidéki megyei jogú városokban a kereslet valamivel mérsékeltebb, hiszen több hely van az autók tárolására. Csakhogy a fővárosinál visszafogottabb kereslet nem jelenik meg automatikusan az árakban, ugyanis a garázsok alapterülete jellemzően több négyzetméterrel nagyobb a fővárosi átlagnál. Ráadásul több az egyedi garázs és kevesebb a több tucat autó tárolására épült teremgarázs. 

Nem könnyű garázshoz jutni Vas vármegyében
Nem könnyű garázshoz jutni Vas vármegyében
Fotó: © Cseh Gábor

Garázsárak Vasban: 5 és 15 milliós ajánlatot is találtunk 

Az árcsökkenésnek egyelőre nem sok nyoma mutatkozik Vasban, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha biztonságban akarja tudni autóját 

Az ingatlanbazar.hu oldalon hat szombathelyi eladó garázst találtunk. A Bogáti úton 36 négyzetméteres tégla garázs 9 millió 900 ezer forintért hirdetnek. Az ingatlanhoz 80 négyzetméteres kert is tartozik. kertkapcsolattal eladó. A 275 000 forintos négyzetméterár egyébként nem is tűnik magasnak ahhoz képest, hogy a Garai János utcában 14 négyzetméteres garázst találtunk 6 990 000 forintért. Közben ugyanakkora garázsért a Széll Kálmán utcában 4,9 millió forintot kérnek.  

Ingatlan.com oldal a legolcsóbb kínálat egy Szentgotthárdon található, önálló helyrajzi számmal rendelkező 14 négyzetméteres, villanyórával ellátott ingatlan. Az élményfürdő közelében, a Várkert szomszédságában található garázs 4,49 millió forintért lehet a miénk. Ennél háromszor többet kérnek a legdrágább garázsért. A szombathelyi Szabadságharcos utcában, a lakópark három évvel ezelőtt átadott részén egy nagy, 24 négyzetméteres garázs 15 millió forintba kerül. 

A legnépszerűbb közösségi portál hirdetései között is körülnéztünk. Szombathely, a Mikes Kelemen utcában egy 27 négyzetméteres, elektromos kapus garázst11 millió forintért kínálnak. Ugyanennyit kének egy szintén szombathelyi, 19 négyzetméteres garázsért a Váci Mihály utcában.  

Ezt ne hagyja ki! Korábban a vasi lakáshirdetéseket böngésztük át.

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2024/10/ingatlan-eladas-vasban

  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában