Ünneplés

2 órája

Idősek világnapja: Sárváron is köszöntötték a szépkorúakat

Az idősek világnapján Sárváron sem maradt el az ünneplés, a város szépkorú polgárait a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központban köszöntötték.

Polgár Patrícia

Az idősek világnapja alkalmából szeptember 30-án köszöntöttük az idősek klubja tagjait a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központban - számol be közösségi oldalán Kondora István, Sárvár polgármestere.

Az Idősek világnapja alkalmából köszöntötték Sárvár szépkorú polgárait.
Az Idősek világnapja alkalmából köszöntötték Sárvár szépkorú polgárait.
Forrás: Facebook/Kondora István

Mint írja, az idősek napi rendezvényen Barasics Katalin intézményvezető mondott köszöntőt, amiben kiemelte: 1990-ben az ENSZ Közgyűlése szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja, azóta a gondozási központban is megünneplik a szépkorúakat ezen a napon. - A mindennapi gondoskodás mellett fontos, hogy legyen egy nap, amikor a köszönetünket, a tiszteletünket és a megbecsülésünket is kifejezhetjük az idősek iránt – emelte ki beszédében.

Az önkormányzat képviseletében Kondora István mondott köszöntőt, aki kiemelte, az önkormányzat igyekszik minél többféle módon támogatni az időseket, szociális hálót vonni köréjük. Ennek nagyon fontos eleme a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ, amely idős klubot működtet, ahova nagyon sokan járnak napközben. A gondozónők a házi segítségnyújtás keretében látják el az időskorúakat, továbbá étkeztetést is biztosít a 65 év felettieknek az intézmény.

A kormány által indított Gondosóra Program jelentős mértékben növeli az idősek biztonságérzetét, és ennek az igénylésében is segítenek a központ munkatársai. Fűtéstámogatás, rendkívüli és rendszeres pénzügyi támogatás is segíti Sárvár szépkorú polgárait.

Az ünnepségen műsort adott Szilágyi-Varga Diána népdalénekes és Gál Bendegúz, a Sárvári Tinódi Gimnázium diákja.

Október 1-jén buszos kirándulásra indulhattak az idősek Budapestre, ahol a Parlamentet látogatták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában