Átadó

2 órája

Intenzív kapcsolatok – Csepreg felpörgette a testvértelepüléseket

Horváth Zoltán Csepreg polgármestere személyesen adta át a horvátországi Pakrácban Josip Fa (Fa József) és Tóth Rebeka számára az önkormányzati elismerést. Az utóbbi időszakban intenzív kapcsolatok alakultak ki a testvértelepülések között.

Horváth László

- Intenzív kapcsolatok alakultak ki a testvértelepülések között – mondta Horváth Zoltán polgármester. – A pakráciak jártak már nálunk, vendégül láttuk őket. A családi napunkon főztek, elhozták a kultúrájukat. Legutóbb mi voltunk Pakrácban, ahol az összes testvértelepülésük delegációja megjelent, akikkel megismerkedhettünk. A fesztivál méretet jól jellemzi, hogy hat-hétezren is megfordultak. 

Intenzív kapcsolatok
Intenzív kapcsolatok és díjátadó Pakrácban. Josip Fa, Tóth Rebeka és Horváth Zoltán

Megtudtuk azt is, miért jártak a csepregiek Horvátországban.

Az önkormányzat még korábban döntött arról, augusztus 20-a alkalmából Csepreg város szolgálatáért díj nemzetközi kapcsolatok tagozatát kapja Josip Fa (Fa József), Tóth Rebeka pedig polgármesteri különdíjban részesült. Az ő munkájuknak, elhivatottságuknak nagyban köszönhető, hogy Csepreg és Pakrác testvértelepülés lett. Eddig azonban nem volt lehetőség a kitüntetések átadására. 

Horváth Zoltán kiemelte, Pakráccal, valamint az erdélyi Koronddal különösen jó az együttműködés.

- A közös látogatásoknak, beszélgetéseknek újabb eredménye lehet – folytatta a polgármester. – Felmerült, hogy közösen adjunk be uniós pályázatot. Pozitív elbírálás esetén egyharmad arányban használhatnánk fel a támogatást. A plusz forrás többek között a közös rendezvények támogatására, az útiköltségek fedezésre fordítható. Bízunk benne, a formaújító kezdeményezésünk sikeres lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában