Magyar falu program

2 órája

Sima út, sima aszfalt lesz Salköveskúton

Nagy a gépjárműforgalom a Salköveskúton átvezető úton, már csak pár nap és tükörsima útfelületen haladhatunk. A helyieknek, de a Szombathely és Bük között járóknak is jó hír ez.

Horváth László

Ágh Péter: A polgármesterrel szövetséget kötöttünk

Forrás: Koszorú Mihály

Salköveskúton az elmúlt években a Magyar falu programban jutott forrás a közterületet rendben tartó, illetve orvosi eszközre, szolgálati lakásra, kisboltra, útfelújításra – mondta Ágh Péter, Észak-Vas országgyűlési képviselője, miután meggyőződött, milyen lesz a megújult út. – Most jelentős beruházás keretében valósulhat meg a településen átvezető út felújítása. A helyiek érdekében a polgármesterrel szövetséget kötöttünk. 

– A Magyar falu program 2024. évi projektjeként a Magyar Közút Vas Vármegyei Igazgatósága saját kivitelezésben teljes szélességű melegaszfaltos burkolatmegerősítést végez a 8638. jelű országos közút Salköveskút átkelési szakaszán – részletezte Böröcz Miklós, a Magyar Közút vasi igazgatója. – Az egy kilométer hosszú szakaszon burkolathibák javítását követően kétrétegű, összesen átlagosan tíz centiméter melegaszfalt bedolgozása történik. A beépítendő aszfalt mennyisége várhatóan meghaladja az 1500 tonnát. Jelenleg a burkolatmegerősítés kötőrétege elkészült, az aszfalt kopórétegének építése a következő folyamat. Ezután a padkák megerősítését végezzük el, amihez 160 tonna mészkövet használunk fel. Pár hét múlva a burkolatjelfestés, a közműfedlapok szintbe emelése is elkészül. Az átkelési szakasz burkolatmegerősítésének teljes költsége előreláthatóan meghaladja a 85 millió forintot. 

Tóth József, Salköveskút polgármestere sokak véleményét tolmácsolta, amikor azt mondta, nagyon ráfért erre az útra a felújítás. Az elmúlt időben sokat lobbizott emiatt Ágh Péternél, most ez megvalósulhat. Nagy köszönet érte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában