Településfejlesztés felsőfokon

7 órája

Ennek minden lakó örülni fog, komfortosabbá válik a mindennapi élet Náraiban

Még élhetőbbé teszik Nárait. Az önkormányzat mintegy 300 millió forintot nyert településfejlesztésre: csapadékvíz-elvezetés megoldása, játszótérfelújítás, fűnyíró traktor beszerzése is része a projektnek.

Cseh-Egyed Bernadett

A projekt kiemelt célja a csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítése, ezáltal pedig a környezeti és gazdasági károk csökkentése, megelőzése, önkormányzati, gazdasági és magáningatlanok védelme a csapadékvíztől és belvíztől - emelte ki Németh Tamás, Nárai polgármestere az ünnepélyes szerződésaláíráson. Hozzátette: komplex településfejlesztés valósul meg, az Arany János utcában biztonságos járda létesül, emellett zöldfelület fejlesztés, buszöböl és buszmegálló kialakítása, játszótéri és fitnesz elemek kihelyezése, valamint a zöld hulladék gyűjtésének és feldolgozásának megoldása szerepel a projektben. Németh Tamás egyúttal köszönetet mondott a vármegyei önkormányzatnak a lehetőségért, nagy lehetőség ez a kis falunak. 

Településfejlesztés Náraiban
Településfejlesztés Náraiban
Babos Eszter projektmenedzser, Vámos Zoltán főispán, Kondora Bálint alelnök, Németh Tamás polgármester, Németh Lajos, a kivitelező cég ügyvezetője a szerződésaláíráson
Fotó: © Cseh Gábor

 

Példaértékű településfejlesztés  

A TOP Plusz Programan megjelent Élhető települések elnevezésű pályázat - ahogy arra az elnevezése is utal - valóban a települések életminőségének javítását célozza meg - hangsúlyozta Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Majd kifejtette: Nárai eddig is igyekezett kihasználni a pályázati lehetőségeket, a mostanival egy újabb nagy lépést tesz előre a falu.  

Kondora Bálint elmondta, a népszerű agglomerációs településeknek hatalmas fejlesztési igényeik vannak, hiszen az itt élők, ide költözők városias életre vágynak a falusias környezetben. Ez örömteli feladatokat és kihívásokat állít a döntéshozók elé is. 

Olyan komplex településfejlesztési projekt valósul meg, amely a lakók valódi igényeire nyújt megoldást, amely még élhetőbbé teszi Nárait - fogalmazott Vámos Zoltán főispán, aki szintén gratulált a mintegy 300 millió forintból megvalósuló beruházáshoz. 

A kivitelezési munkálatokat vasi vállalkozó végzi. A munkaterület átadása novemberben, a tényleges munka megkezdése a tél elmúltával várható.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában