Egy életem

2024.07.27. 14:39

De ki az az Őze András?

Egy életem - mesél Grecsó Krisztián július 29-én, hétfőn este a Kőszegi Várszínházban.

Vaol.hu

Őze Áron és Grecsó Krisztián - a közös fotót a Kőszegi Várszínház tette közzé. Hétfőn Grecsó Krisztián egyszemélyes előadással érkezik

Fotó: Kőszegi Várszínház/Gordon Eszter

"Rokonok. Ezer szállal kötődnek már Kőszeghez is. Egyik a Hyppolit, a lakájt rendezte most nyáron a Kőszegi Várszínházban, a másik július 29-én (hétfő) jön hozzánk... Nagy pillanatot rögzít a fotó, öt évvel ezelőttit. Akkor jelent meg Grecsó Krisztián Vera című könyve, és ennek kapcsán beszélgetett az íróval Őze Áron. Ott mesélték el, hogy ők, ketten - rokonok. Grecsó majdnem Őze András néven lett író, de maradt az eredeti nevénél, Őze András amúgy a dédapja volt Szegváron. Családja pedig ismerte, szerette és sokat emlegette a "híres rokont", Őze Lajost. Áron édesapját...

Tehát a fotó 2019-ben készült a Rózsavölgyi Szalonban. Rá egy évre a Kőszegi Várszínház ötlete alapján elkészült a Vera színpadi változata, és itt mutattuk be. 2022-ben pedig Őze Áronnal szorosabbra fűztük a szakmai-baráti kapcsolatunkat. Azóta minden nyáron rendezett itt, idén a rendkívül sikeres Hyppolitot.

Grecsó Krisztián pedig július 29-én (hétfő) fog mesélni a Kőszegi Várszínházban - az Egy életem stand-up estjén. Előadása után dedikál. A Líra Könyvesbolt a helyszínen régebbi és újabb könyveit is árusítja" - adta hírül a Kőszegi Várszínház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában