Vasi nyáresték

2024.07.02. 13:00

Remek hangulatot és elsöprő energiát hozott Vasvárra a Parno Graszt

Az idei nyár egy különleges rendezvénysorozattal indult Vasváron, amelyet a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány hívott életre. A Szentkúti Esték nyitányán a Parno Graszt adott koncertet a kisvárosban.

Csabai Bernadett

A Parno Graszt Vasváron

Forrás: Antal-Dobos Mónika

A szervezők úgy tájékoztattak, a Szentkúti Esték célja nemcsak a helyi közösség megerősítése, hanem Vasvár és a Vasi-hegyhát kulturális és turisztikai kínálatának színesítése is. Fókuszában a Kárpát-medencei magyar és az itt élő nemzetiségek zenei hagyományainak bemutatása áll, egy kis világzenei kitekintéssel fűszerezve. Ennek keretében érkezett a Parno Graszt Vasvárra.

Alig volt szabad ülőhely a Parno Graszt koncert előtt
Alig volt szabad ülőhely a Parno Graszt koncert előtt
Forrás: Takács Zsolt

Parno Graszt koncerttel indított a koncertsorozat

A koncertsorozat vasárnap indult útjára, a színpadon a Parno Graszt lépett fel, akik hamisítatlan, autentikus cigányzenével varázsolták el a közönséget. A zenekar hagyományos hangszerekkel, táncos előadásmóddal és igazi örömzenével pezsdítette fel a vasvári estét. A Szentkút Színpad helyszíne, a természet közelsége és a nyári este hangulata különleges atmoszférát teremtett.
Szinte teljesen megtelt a Szentkút Színpad előtti tér a táncoló közönséggel. Az eseményen részt vett V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is, aki fergeteges hangulatról számolt be közösségi oldalán.

A Szentkúti Esték rendezvénysorozat folytatódik, és további ígéretes programokkal várja az érdeklődőket. A következő koncertre július 21-én kerül sor, amikor Szalonna és Bandája lép fel, előzenekarként pedig a Kármentő gondoskodik a hangulatról. A koncertek sora augusztus 4-én folytatódik a Csík Zenekar fellépésével, este 19 órától.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában